Παρουσίαση στο Ισραήλ: Γιατί προσελκύει επενδυτικά ταμεία η Κύπρος

InBusinessNews  05/12/2022 11:06
Παρουσίαση στο Ισραήλ: Γιατί προσελκύει επενδυτικά ταμεία η Κύπρος

Παρουσίαση στο Ισραήλ: Γιατί προσελκύει επενδυτικά ταμεία η Κύπρος

InBusinessNews  05/12/2022 11:06

Η Κύπρος ως ελκυστικός προορισμός για επενδυτικά ταμεία παρουσιάστηκε στο Israel Investment Summit, που διοργάνωσε η IMH στο Τελ Αβίβ υπό τον τίτλο «Cyprus: An Attractive Business & Investment Destination». Στόχος του συνεδρίου υπήρξε η προώθηση της Κύπρου ως ενός ελκυστικού διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου και ως ενός ιδανικού προορισμού για άμεσες ξένες επενδύσεις για τους Ισραηλινούς.

Διαβάστε εδώ: Μεγάλο συνέδριο της ΙΜΗ στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ (pics)

Το παρών τους στο συνέδριο έδωσαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από το Ισραήλ, προερχόμενοι από τον επενδυτικό και χρηματοοικονομικό τομέα, από τις επαγγελματικές υπηρεσίες και από τον χώρο του τομέα της ανάπτυξης γης.

ΙΣΡΑΗΛ2

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση υπό τον τίτλο, «Cyprus as an attractive and emerging asset management and investment funds jurisdiction», με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου(ΕΚΚ) Γιώργο Καρατζιά να παρουσιάζει το εποπτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο της χώρας.

Διαβάστε ακόμα: 

Εν συνεχεία, Χρίστια Ευαγόρου(Director-Risk, Compliance and Regulation, Fund Services, PwC Cyprus) και Seth R. Tovey (International Tax Partner, PwC Israel) προέβησαν σε παρουσίαση της αγοράς των επενδυτικών ταμείων της Κύπρου και της ελκυστικότητας της χώρας μας στον τομέα.

ΙΣΡΑΗΛ2

Συγκεκριμένα, τόνισαν ότι η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για εγκαθίδρυση AIFs και UCITS επενδυτικών ταμείων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα οφέλη που προσφέρει η Κύπρος για ρυθμιζόμενα επενδυτικά ταμεία. Όπως ανέφεραν, η Κύπρος προσφέρει πρόσβαση στην αγορά της Ευρώπης και διασυνοριακή ανταλλαγή μονάδων σε επενδυτικά ταμεία.

Επίσης, υπογράμμισαν πως η Κύπρος προσφέρει υψηλού επιπέδου επαγγελματικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης επενδυτικών ταμείων, όπως και φορολογικά κίνητρα για εγγραφή και διαχείριση επενδυτικών ταμείων.

ΙΣΡΑΗΛ2

  • Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Καμπανέλλας, CEO του Invest Cyprus.
  • Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου: George Z Georgiou & Associates.
  • Χορηγοί του συνεδρίου οι: Tsirides Law, PwC, Leptos Estates, Cyfield και Chrysostomides Advocates & Legal Consultants.
ΙΣΡΑΗΛ2

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας