Παρουσίαση στο Ισραήλ: Γιατί προσελκύει επενδυτικά ταμεία η Κύπρος

Η Κύπρος ως ελκυστικός προορισμός για επενδυτικά ταμεία παρουσιάστηκε στο Israel Investment Summit, που διοργάνωσε η IMH στο Τελ Αβίβ υπό τον τίτλο «Cyprus: An Attractive Business & Investment Destination». Στόχος του συνεδρίου υπήρξε η προώθηση της Κύπρου ως ενός ελκυστικού διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου και ως ενός ιδανικού προορισμού για άμεσες ξένες επενδύσεις για τους Ισραηλινούς.

Διαβάστε εδώ: Μεγάλο συνέδριο της ΙΜΗ στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ (pics)

Το παρών τους στο συνέδριο έδωσαν περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες από το Ισραήλ, προερχόμενοι από τον επενδυτικό και χρηματοοικονομικό τομέα, από τις επαγγελματικές υπηρεσίες και από τον χώρο του τομέα της ανάπτυξης γης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση υπό τον τίτλο, «Cyprus as an attractive and emerging asset management and investment funds jurisdiction», με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου(ΕΚΚ) Γιώργο Καρατζιά να παρουσιάζει το εποπτικό και ρυθμιστικό πλαίσιο της χώρας.

Διαβάστε ακόμα: 

Εν συνεχεία, Χρίστια Ευαγόρου(Director-Risk, Compliance and Regulation, Fund Services, PwC Cyprus) και Seth R. Tovey (International Tax Partner, PwC Israel) προέβησαν σε παρουσίαση της αγοράς των επενδυτικών ταμείων της Κύπρου και της ελκυστικότητας της χώρας μας στον τομέα.

 

Συγκεκριμένα, τόνισαν ότι η Κύπρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για εγκαθίδρυση AIFs και UCITS επενδυτικών ταμείων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα οφέλη που προσφέρει η Κύπρος για ρυθμιζόμενα επενδυτικά ταμεία. Όπως ανέφεραν, η Κύπρος προσφέρει πρόσβαση στην αγορά της Ευρώπης και διασυνοριακή ανταλλαγή μονάδων σε επενδυτικά ταμεία.

Επίσης, υπογράμμισαν πως η Κύπρος προσφέρει υψηλού επιπέδου επαγγελματικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης επενδυτικών ταμείων, όπως και φορολογικά κίνητρα για εγγραφή και διαχείριση επενδυτικών ταμείων.

 

 

  • Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Καμπανέλλας, CEO του Invest Cyprus.
  • Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου: George Z Georgiou & Associates.
  • Χορηγοί του συνεδρίου οι: Tsirides Law, PwC, Leptos Estates, Cyfield και Chrysostomides Advocates & Legal Consultants.

 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Δημοσιοποίηση χορηγιών και κατά χάριν δωρεών του κράτους για το 2023
Ανήλθε στα €0,98 δις και αυξήθηκε κατά €80 εκατ. το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού