Οι πέντε τομείς της οικονομίας με τους περισσότερους άνεργους

Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι άνεργοι εγγεγραμμένοι άνεργοι στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, ποσοστό που ισοδυναμεί με 286 πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας και δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, τον Σεπτέμβριο του 2021 οι άνεργοι ήταν 11.324 και τον Σεπτέμβριο του 2022 άγγιξαν τις 11.610.  

Διαβάστε ακόμη:

Η αύξηση αυτή αποδίδεται κυρίως στους τομείς των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων (+525), των διοικητικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων (+104), της ενημέρωσης και επικοινωνίας (+74), αφού είναι οι οικονομικές δραστηριότητες που σημείωσαν τις μεγαλύτερες μεταβολές.

Σε ποιους τομείς όμως εμφανίζονται αριθμητικά οι περισσότεροι άνεργοι;

Οι περισσότεροι άνεργοι σε αριθμούς αφορούν τον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, της επισκευής μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών αφού τον Σεπτέμβριο του 2022 ακούμπησαν τα 2.094 πρόσωπα. Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 ο τομέας είχε 1.294 άνεργους.

Δεύτερος στη σειρά, είναι ο τομέας των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίαση, με 1.207 άνεργους τον Σεπτέμβρη του 2022. Οι άνεργοι στον τομέα τον Αύγουστο του 2022 ήταν 1.225, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2021 ήταν 1.294.

Ακολουθούν οι χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες με 1.124 άνεργους τον Σεπτέμβριο του 2022, ενώ τον ίδιο μήνα του 2021 ήταν 599.

Μετέπειτα έρχεται ο τομέας των κατασκευών με 1.041 άνεργους και την πεντάδα συπληρώνει ο τομέας των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων με 835 άνεργους.

 

Ακολουθεί πιο κάτω ο πίνακας με τους εγγεγραμμένους άνεργους ανά οικονομική δραστηριότητα, για τον Σεπτέμβριο του 2021, τον Αύγουστο του 2022 και τον Σεπτέμβριο του 2022, όπως δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία.

 

 

 

Δειτε Επισης

Ομόφωνα αποδεκτή από την Ολομέλεια η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Πρόταση Νικόλα φέρνει βελτιώσεις στον νόμο για τις πολιτογραφήσεις επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης
Νόμος για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών-Η εξουσία που παρέχεται στον Έφορο Φορολογίας
«Πολιτικές που θέτουν την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, στοχευμένα μέτρα εκεί και όπου χρειάζεται»
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Αυτό θα συνεχίσω να πράττω αν εκλεγώ ευρωβουλευτής
Συνέχιση ανάπτυξης και μείωση πληθωρισμού στην Κύπρο προβλέπει η Κομισιόν
Μνημόνιο Συνεργασίας Invest Cyprus και CYFA με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω ΑΞΕ
Με τη συμμετοχή της Υφ. Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη το πρώτο Cyprus Forum Λονδίνου
Παραμένει ανοικτό το μέτωπο των συλλογικών συμβάσεων σε οικοδομική και ξενοδοχειακή βιομηχανία
ΠτΔ: Rebranding της Κύπρου και αναθεωρημένο σχέδιο κινήτρων για αδειοδότηση αυθαίρετων/νέων κατασκευών