Powered by

Μνηστήρες και ζυμώσεις για την Πολυκλινική Υγεία

Οι μετοχικές ζυμώσεις στον τομέα της υγείας είναι διαρκείς τους τελευταίους μήνες και αφορούν κατά κύριο λόγο τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια της χώρας. Μετά από τις γνωστές εξελίξεις με το Απολλώνειο και το Αρεταίειο Νοσοκομείο τα οποία περνούν υπό τον έλεγχο του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου CVC, τους τελευταίους μήνες υπήρξε έντονο το ενδιαφέρον και για την Πολυκλινική Υγεία στη Λεμεσό.

Αρχικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης βρίσκονταν η επενδυτική εταιρεία Elements Capital και η CVC, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως ακόμα ένας παίκτης έκανε αισθητή την παρουσία του. Πληροφορίες λένε πως το Hadassah Medical Cyprus έχει ήδη προσεγγίσει μεγαλο-μετόχους της κλινικής έχοντας ήδη καταβάλει προκαταβολή σε μετόχους που ελέγχουν το 15% του οργανισμού ενώ διαρρέει πως έχει δεσμεύσεις κι από άλλους μετόχους που ελέγχουν περίπου το 45% του νοσοκομείου και απομένει η διενέργεια του ελέγχου δέουσας επιμέλειας κατά τον οποίο θα εξεταστεί και θα αξιολογηθεί ο κλινικός τρόπος λειτουργίας του νοσοκομείου και τι θα απαιτηθεί ώστε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές για να λειτουργεί στα πλαίσια του διεθνούς οργανισμού. Υπενθυμίζεται πως το Hadassah έχει ήδη σε εξέλιξη τα σχέδια για κατασκευή του Hadassah Health Park στη Λευκωσία.

Διαβάστε ακόμα: 

Υπό τη σκιά ανησυχιών η θέσπιση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού 

Columbia Sun: Άνοιξε τις πόρτες του το νέο hot spot της Λεμεσού(pics)

Πάντως, η επίσημη τοποθέτηση της Πολυκλινικής Υγείας στο InBusinessNews με αφορμή και προηγούμενα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρει ότι «η Διοίκηση του Οργανισμού θα ήθελε να επισημάνει ότι η μόνη σχετική κίνηση που έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, είναι αυτή της πώλησης μετοχών που κατείχαν ορισμένοι εκ των ιδρυτών ιατρών μας, στους ήδη πλειοψηφικούς μετόχους της πολυκλινικής. Οποιαδήποτε άλλα δημοσιεύματα (σ.σ. που προηγήθηκαν) είναι ανακριβή και δεν επιβεβαιώνονται από τον Οργανισμό».

 

Δειτε Επισης

Επέκταση ορίου συνταξιοδότησης και ρύθμιση πολλαπλών συντάξεων στην Επιτροπή Οικονομικών
Ν. Χριστοδουλίδης: Ανοίγουν νέους ορίζοντες για στρατηγικές συνεργασίες με την Αίγυπτο οι συμφωνίες για τα ενεργειακά
Μ. Παναγιώτου: Χρειάζονται συντονισμένες δράσεις πολιτικής για υγεία, ανθεκτικότητα και παραγωγικότητα των ωκεανών
Μελέτη ILO: Οικονομικά βιώσιμο μέχρι το 2032 το Ταμείο του ΓεΣΥ-Σταθερά θετικό το αποθεματικό
Γ. Παναγιώτου: Η τεχνητή νοημοσύνη και τα ζητούμενα στην αγορά εργασίας-«Να λαμβάνονται υπόψη όλα τα δεδομένα»
Άνοιξε δίαυλος στο πεδίο των επενδύσεων με την Συρία-Πιθανή επίσκεψη επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στην χώρα
Με ζημιές έκλεισε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Και €12 εκατ. για παραγωγούς με απώλειες άνω του 30% πέραν της έκτακτης βοήθειας €3,5 εκατ. από Ε.Ε.
Στο μικροσκόπιο των συντεχνιών το νέο πλαίσιο εργοδότησης αλλοδαπών-Διαφωνούν με το περιεχόμενο
ΚΕΒΕ: Χαιρετίζει το νέο πλαίσιο ξένο εργατικό προσωπικό-Διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία επιχειρήσεων