Μνηστήρες και ζυμώσεις για την Πολυκλινική Υγεία

Οι μετοχικές ζυμώσεις στον τομέα της υγείας είναι διαρκείς τους τελευταίους μήνες και αφορούν κατά κύριο λόγο τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια της χώρας. Μετά από τις γνωστές εξελίξεις με το Απολλώνειο και το Αρεταίειο Νοσοκομείο τα οποία περνούν υπό τον έλεγχο του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου CVC, τους τελευταίους μήνες υπήρξε έντονο το ενδιαφέρον και για την Πολυκλινική Υγεία στη Λεμεσό.

Αρχικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης βρίσκονταν η επενδυτική εταιρεία Elements Capital και η CVC, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως ακόμα ένας παίκτης έκανε αισθητή την παρουσία του. Πληροφορίες λένε πως το Hadassah Medical Cyprus έχει ήδη προσεγγίσει μεγαλο-μετόχους της κλινικής έχοντας ήδη καταβάλει προκαταβολή σε μετόχους που ελέγχουν το 15% του οργανισμού ενώ διαρρέει πως έχει δεσμεύσεις κι από άλλους μετόχους που ελέγχουν περίπου το 45% του νοσοκομείου και απομένει η διενέργεια του ελέγχου δέουσας επιμέλειας κατά τον οποίο θα εξεταστεί και θα αξιολογηθεί ο κλινικός τρόπος λειτουργίας του νοσοκομείου και τι θα απαιτηθεί ώστε να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές για να λειτουργεί στα πλαίσια του διεθνούς οργανισμού. Υπενθυμίζεται πως το Hadassah έχει ήδη σε εξέλιξη τα σχέδια για κατασκευή του Hadassah Health Park στη Λευκωσία.

Διαβάστε ακόμα: 

Υπό τη σκιά ανησυχιών η θέσπιση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού 

Columbia Sun: Άνοιξε τις πόρτες του το νέο hot spot της Λεμεσού(pics)

Πάντως, η επίσημη τοποθέτηση της Πολυκλινικής Υγείας στο InBusinessNews με αφορμή και προηγούμενα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρει ότι «η Διοίκηση του Οργανισμού θα ήθελε να επισημάνει ότι η μόνη σχετική κίνηση που έχει πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, είναι αυτή της πώλησης μετοχών που κατείχαν ορισμένοι εκ των ιδρυτών ιατρών μας, στους ήδη πλειοψηφικούς μετόχους της πολυκλινικής. Οποιαδήποτε άλλα δημοσιεύματα (σ.σ. που προηγήθηκαν) είναι ανακριβή και δεν επιβεβαιώνονται από τον Οργανισμό».

 

Δειτε Επισης

Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση προϋπολογισμού ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy