Για την ενίσχυση οικονομικών δεσμών συζήτησαν πρέσβης Ισραήλ και ΕΒΕΠ

H περαιτέρω αναβάθμιση για αντιμετώπιση των προκλήσεων που αναπτύσσονται στην περιοχή και της γενικότερης αστάθειας συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία απασχόλησε συνάντηση την Παρασκευή μεταξύ του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο Όρεν Ανόλικ με αντιπροσωπεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕ Πάφου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μάης αναφέρθηκε, στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και την ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης τους για αντιμετώπιση των προκλήσεων που αναπτύσσονται στην περιοχή και της γενικότερης αστάθειας συνεπεία του Ρώσσο-Ουκρανικού πολέμου.

Προστίθεται ότι σημαντικά σημεία συζήτησης ήταν η ανάγκη ισχυροποίησης των οικονομικών δεσμών μεταξύ της επιχειρηματικής κοινότητας της Πάφου και της επιχειρηματικής κοινότητας του Ισραήλ, η διάνοιξη νέων προοπτικών συνεργασίας και η εξεύρεση τρόπων αξιοποίησης της Ισραηλινής εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας σε όλο το φάσμα της εμποροβιομηχανικής δραστηριότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους τομείς της Έρευνας και Καινοτομίας, της εκπαίδευσης, της υγείας και ειδικότερα στην προώθηση της εξωστρέφειας υφιστάμενων αλλά και νεοφυών επιχειρήσεων της επαρχίας. Όπως διαπιστώθηκε, συνεχίζει η ανακοίνωση, υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεργασίες στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, της ενέργειας, της ναυτιλίας, της γεωργίας και ευκαιρίες για προσέλκυση επενδύσεων και εγκατάσταση στην Πάφο, εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Μάης, οι Αντιπροέδροι Παντελής Ευαγγέλου, Χαράλαμπος Παπαντωνίου, Στέφανος Στεφάνου, το μέλος του ΔΣ Μιχάλης Μίτας, ο τέως Πρόεδρος Ανδρέας Δημητριάδης, καθώς και ο Γραμματέας / Διευθυντής του Επιμελητηρίου Μαρίνος Στυλιανού.

Δειτε Επισης

Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι