«Εθνικό Συμβούλιο» υπό την προεδρία Πετρίδη για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, στην οποία θα παραστούν οι πολιτικοί αρχηγοί συνοδευόμενοι από πρόσωπα των οικονομικών επιτελείων των κομμάτων και στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να προχωρήσουν, ώστε να μπορέσει η Κύπρος να αξιοποιήσει τη χρηματοδότηση που αναλογεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατά τη σημερινή συνεδρία του Εθνικό Συμβουλίου, όπου τόσο για το πιο πάνω θέμα όσο και αναφορικά  με ενέργειες που γίνονται για αντιμετώπιση των συνεπειών από τις νέες πληθωριστικές πιέσεις, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε ένα πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Όπως ανέφερε μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, αναγνωρίζεται από όλα τα πολιτικά κόμματα η ανάγκη να αξιοποιηθεί στο έπακρον όλο το ποσό που μας αναλογεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Μετά από συζήτηση των πολιτικών αρχηγών και του  Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Οικονομικών, και αφού τέθηκαν επί τάπητος πολλά θέματα, αποφασίστηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες, υπό την προεδρία του Υπουργού Οικονομικών θα ακολουθήσει μια νέα σύσκεψη», ανακοίνωσε ο κ. Πελεκάνος.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, στη σύσκεψη αυτή θα παραστούν και οι πολιτικοί αρχηγοί συνοδευόμενοι από πρόσωπα των οικονομικών επιτελείων των κομμάτων, ώστε να γίνει μια πιο λεπτομερής συζήτηση, «με στόχο πάντα να μπορέσουμε να προχωρήσουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις, τις νομοθεσίες που τίθενται ως προαπαιτούμενα από τα όσα προβλέπονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να αξιοποιήσουμε το συντομότερο ολόκληρο το ποσό που μας αναλογεί».

«Το ποσό θα δοθεί σε δόσεις και αυτό που έχει μεγάλη σημασία τη δεδομένη στιγμή είναι να προχωρήσει το νομοσχέδιο που αφορά την προστασία των εγγυητών και όχι μόνο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε το αίτημα μας για να λάβουμε την πρώτη δόση», υπογράμμισε ο Μάριος Πελεκάνος.  

 

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή