Οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας (πίνακες)

Αυξημένος ήταν ο αριθμός κενών θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2022, αγγίζοντας τις 13.000.

Το συνολικό ποσοστό των κενών θέσεων ανήλθε στο 3,2%, σημειώνοντας μάλιστα αύξηση 6.113 θέσεων (90,4%) σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021 και άνοδο 3.231 θέσεων (33,5%) σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Διαβάστε ακόμα: 

Νικηφόρος Παμπακάς: Νέες αφίξεις και υπηρεσίες στη Μαρίνα Λεμεσού 

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Μεγάλη η προοπτική για τα επενδυτικά τάμεια 

Πουλήθηκε τετραώροφο εμπορικό κτήριο στη Λεμεσό 

Τα μεγαλύτερα ποσοστά κενών θέσεων καταγράφηκαν στους τομείς των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (10,2%), των διοικητικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων (4,3%) και των δραστηριοτήτων σχετικών με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα (3,4%).

 

Οι περισσότερες
Σε αριθμούς, οι περισσότερες κενές θέσεις παρατηρούνται σε τομείς που σχετίζονται με ξενοδοχεία και εστίαση, φτάνοντας τις 4.452, με τον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, επισκευής μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών να ακολουθεί με 2.033 κενές θέσεις.

Στις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες οι κενές θέσεις εργασίας φτάνουν τις 1.155, ενώ 794 είναι οι κενές θέσεις στις δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα.

Τις 665 έφτασαν οι κενές θέσεις στον τομέα των διοικητικών και υποστηρικτικών δραστηριοτήτων, ενώ στις 613 διαμορφώθηκαν οι κενές θέσεις στη μεταποίηση.

Ο τομέας των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων καταγράφει 553 κενές θέσεις.

Εκατοντάδες κενές θέσεις εργασίας παρατηρούνται σε τομείς όπως μεταφορά και αποθήκευση (526), δημόσια διοίκηση και άμυνα, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση (452), εκπαίδευση (442) και κατασκευές (374).

 

Οι λιγότερες
Μόλις δύο κενές θέσεις καταγράφει ο κλάδος των ορυχείων και των λατομείων, ενώ μόνο δέκα κενές θέσεις εντοπίζονται στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού.

Στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας οι κενές θέσεις ανήλθαν στις 57, στην παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και τις δραστηριότητες εξυγίανσης διαμορφώθηκαν στις 75, ενώ στις τέχνες, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία έφτασαν τις 112.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους