Νικηφόρος Παμπακάς: Νέες αφίξεις και υπηρεσίες στη Μαρίνα Λεμεσού

«Με το ποσοστό των πωλήσεων που αφορά τις 285 αποκλειστικές οικιστικές μονάδες να ξεπερνά το 95%, η Μαρίνα Λεμεσού έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο κοσμοπολίτικες διευθύνσεις στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου», αναφέρει σε συνέντευξή του στο InBusinessNews ο γενικός διευθυντής της Μαρίνας Λεμεσού, Νικηφόρος Παμπακάς.

Διαβάστε ακόμα: 

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στο Castle Residences, το διαμάντι της Μαρίνας Λεμεσού όπως το χαρακτηρίζει, σημειώνοντας πως από τα 61 διαμερίσματα που διαθέτει, έχει ήδη πωληθεί πέραν του 80%, αφήνοντας ελάχιστα διαθέσιμα προς πώληση.

Σύμφωνα με τον κ. Παμπακά, η Μαρίνα Λεμεσού έχει προσελκύσει αγοραστές από περισσότερες από 48 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και Κύπριοι. «Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον», υποδεικνύει, «προέρχεται από Βόρεια Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία και πιο πρόσφατα, Μέση και Άπω Ανατολή, ενώ οι εθνικότητες των πελατών που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό».

Τονίζοντας περαιτέρω πως η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί αναμφίβολα πόλο έλξης για τον τουρισμό του νησιού, ο Νικηφόρος Παμπακάς εμφανίζεται αισιόδοξος για την τουριστική κίνηση του φετινού καλοκαιριού, επισημαίνοντας πως η κίνηση στη Μαρίνα το τελευταίο χρονικό διάστημα, και κυρίως με την έναρξη του καλοκαιριού, είναι αρκετά αυξημένη. 

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά την εμπορική ζώνη, προαναγγέλει την άφιξη νέων εκλεκτών εστιατορίων, τα οποία, όπως υπογραμμίζει, θα αναβαθμίσουν περισσότερο την εμπειρία των επισκεπτών. 

Ο γενικός διευθυντής της Μαρίνας Λεμεσού διαμηνύει, εξάλλου, πως η προσέλκυση μεγαλύτερων σκαφών στο νησί μας αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη διατήρηση της Κύπρου στον παγκόσμιο ναυτικό χάρτη των superyachts, δημιουργώντας παράλληλα και μια νέα ευκαιρία για τον μετασχηματισμό ολόκληρου του κλάδου.

Ακολουθεί η συνέντευξη του γενικού διευθυντή της Μαρίνας Λεμεσού:                          

Σε ποια επίπεδα βρίσκεται σήμερα η κίνηση στην Μαρίνα Λεμεσού;

Η κίνηση στη Μαρίνα Λεμεσού το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως τώρα με την έναρξη του καλοκαιριού είναι αρκετά αυξημένη, κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Η αποξένωση και ο εγκλεισμός που επέφερε η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια έγινε απόρροια προς όλο τον κόσμο να εκτιμήσουμε και να μάθουμε να απολαμβάνουμε την αξία της ζωής, να αποκτάμε εμπειρίες με τους ανθρώπους μας, την οικογένεια μας και αυτές τις εικόνες αντικρίζουμε καθημερινά από τον κόσμο που μας επισκέπτεται το τελευταίο διάστημα, διότι αυτό ακριβώς τους προσφέρει η Μαρίνα Λεμεσού.  

Από Αμερική, Ευρώπη μέχρι και Μέση Ανατολή

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για τον τουρισμό φέτος και από ποιες αγορές αντλεί επισκέπτες η Μαρίνα Λεμεσού;

Μέχρι στιγμής είμαστε αρκετά αισιόδοξοι, αφενός λόγω της κίνησης που ήδη βλέπουμε, όπως έχω προαναφέρει, και αφετέρου από τα ενθαρρυντικά μηνύματα που εκλαμβάνουμε από τους υπόλοιπους τουριστικούς τομείς όπως τα αεροδρόμια, ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία κλπ.

Η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί αναμφίβολα πόλο έλξης για τον τουρισμό του νησιού. Σε ό,τι αφορά το εμπορικό κομμάτι, δηλαδή τα εστιατόρια και τα καταστήματα η κίνηση του τουρισμού δεν θα μπορούσε να προσδιοριστεί με βάση την εθνικότητα, διότι τόσο η γεωγραφική θέση όσο και η μοναδικότητα του έργου το καθιστούν ένα συναρπαστικό προορισμό για όποιον επισκέπτεται το νησί.

Τώρα όσον αφορά τα σκάφη αναψυχής, οι κάτοχοι θέσεων ελλιμενισμού προέρχονται κυρίως από τις γειτονικές χώρες όπως είναι το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Τουρκία και η Ελλάδα, ενώ αρκετά σκάφη έχουν φτάσει στο νησί μας το τελευταίο διάστημα, κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης, όπως είναι η Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Μέση Ανατολή.

Το «κάστρο» της Μαρίνας Λεμεσού

Πότε παραδόθηκε το Castle Residences και ποιο ποσοστό πωλήθηκε μέχρι στιγμής; Ποιο είναι το προφίλ των αγοραστών;

Η παράδοση των διαμερισμάτων του συγκροτήματος Castle Residences, που αποτελεί το διαμάντι της Μαρίνας Λεμεσού, έγινε τον Απρίλιο του 2021 και σηματοδότησε την ολοκλήρωση του έργου, καθιστώντας το ως μία από τις πιο υποδειγματικές επιτυχίες αναπτυξιακού έργου της Κύπρου.

Διαβάστε εδώ: Castle Residences: Ξεπέρασαν το 80% οι πωλήσεις των διαμερισμάτων

Τα πολυτελή διαμερίσματα του συγκροτήματος Castle Residences περιβάλλονται από θάλασσα και διαθέτουν απρόσκοπτη και πανοραμική θέα προς τη μαρίνα, την πόλη της Λεμεσού και τη Μεσόγειο ενώ η πρόσβαση στο νησί όπου είναι κτισμένα είναι δυνατή μόνο μέσω ιδιωτικής γέφυρας.

Το Castle Residences αποτελείται συνολικά από  61 διαμερίσματα, από τα οποία έχει ήδη πωληθεί πέραν του 80% αφήνοντας ελάχιστα διαθέσιμα προς πώληση.

Η Μαρίνα Λεμεσού έχει προσελκύσει αγοραστές από περισσότερες από 48 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και Κύπριοι. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέρχεται από Βόρεια Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία και πιο πρόσφατα, Μέση και Άπω Ανατολή, ενώ οι εθνικότητες των πελατών που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό.

Κοινό στοιχείο όλων, αποτελεί το γεγονός ότι η Μαρίνα Λεμεσού και κατ’ επέκταση η Λεμεσός και η Κύπρος, έχει επιλεχθεί ως η τοποθεσία για την μόνιμή τους κατοικία, καθιστώντας την επένδυση τους ως μια συνειδητή επενδυτική επιλογή.

Γενικότερα, με το ποσοστό των πωλήσεων που αφορά τις 285 αποκλειστικές οικιστικές μονάδες να ξεπερνά το 95%, η Μαρίνα Λεμεσού έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο κοσμοπολίτικες διευθύνσεις στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Αποτελεί το μοναδικό αναπτυξιακό έργο που προσφέρει «ζωή πάνω στη θάλασσα» σε ετοιμοπαράδοτα διαμερίσματα και επαύλεις.

Νέες αφίξεις και ανανεωμένες υπηρεσίες

Θα δούμε κάποια νέα ανάπτυξη στην Μαρίνα Λεμεσού στο επόμενο διάστημα ή κάποια εμπορική προσθήκη;

Είναι γεγονός πως κυρίως η εμπορική περιοχή του έργου αναμένεται να φιλοξενήσει νέα και εκλεκτά εστιατόρια, τα οποία θα αναβαθμίσουν περισσότερο την εμπειρία των επισκεπτών. Σύντομα θα μπορέσουμε να δημοσιεύσουμε περισσότερες πληροφορίες.

Επιπλέον, στην παρούσα φάση, είμαστε αρκετά ενθουσιασμένοι που θα λειτουργήσουμε την ανανεωμένη υπηρεσία Trailer Boat Park τη φετινή χρονιά, μέσα από την οποία σκοπεύουμε να καινοτομήσουμε! Με ένα σύγχρονο και αρκετά μεγαλύτερο χώρο στάθμευσης και φύλαξης σκαφών, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να έχουν τα σκάφη τους σταθμευμένα με ασφάλεια, σε απόσταση λίγων μέτρων από το ιδιωτικό slipway της Μαρίνας.

Η νέα αυτή υπηρεσία θα προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία στους ιδιοκτήτες τρέιλερ σκαφών, μέσω της οποίας θα μπορούν να ζητήσουν από την ομάδα της Μαρίνας να τους μεταφέρει το σκάφος σε μια καθορισμένη θέση ελλιμενισμού, δηλαδή μέσα στο νερό, και αφού απολαύσουν την βόλτα τους στην θάλασσα, η ομάδα της Μαρίνας θα αναλαμβάνει την τοποθέτηση του σκάφους τους πίσω στον ειδικό χώρο στάθμευσης σκαφών! Η υπηρεσία αυτή παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα της στάθμευσης και αποθήκευσης στην ξηρά, αλλά ταυτόχρονα, και την ανέλκυση και καθέλκυση του σκάφους, χωρίς καμιά ταλαιπωρία από την πλευρά των ιδιοκτητών.

Έχει ήδη δημιουργηθεί μεγάλο ενδιαφέρον για αυτή την υπηρεσία και πιστεύουμε ότι θα είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για όσους προτιμούν να μην έχουν το σκάφος τους σε θέση ελλιμενισμού ολόχρονα. Πρόθεσή μας είναι να προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ιδιοκτητών σκαφών, καθώς και σε όλη τη κοινότητα της ναυτιλίας. Περισσότερες πληροφορίες για τα διαθέσιμα πακέτα και τις τιμές για την υπηρεσία αυτή, θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Η Κύπρος στον παγκόσμιο χάρτη των superyachts

Υπάρχουν και βρίσκονται στα σκαριά Μαρίνες και σε άλλες περιοχές του νησιού. Πώς βλέπετε τον ανταγωνισμό; Θεωρείτε ότι το μέγεθος της Κύπρου δικαιολογεί τόσες πολλές Μαρίνες;

Ως Μαρίνα Λεμεσού, καλωσορίζουμε θερμά όλες τις καινούργιες μαρίνες του νησιού, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα πως θα προσδώσουν αξία στην Κύπρο, και θα ενισχύσουν τον κλάδο της ναυτιλίας, συνεχίζοντας το έργο που ξεκίνησε η Μαρίνα Λεμεσού.

Οι νέες αναπτύξεις που συνδυάζουν εμπορικές και οικιστικές εγκαταστάσεις μαζί με μαρίνα για σκάφη αναψυχής, έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν σημαντικά στην οικονομία και αποτελούν μια εξαιρετική ώθηση για το τουριστικό προϊόν της Κύπρου. Λόγω της πολυμορφικής ταυτότητας των έργων αυτών, γίνονται ελκυστικοί προορισμοί από μόνοι τους αλλά και στο σύνολο, προσφέροντας τη δυνατότητα σε υφιστάμενους και καινούργιους επισκέπτες, να επισκεφτούν επιπλέον προορισμούς και να βιώσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία γνωρίζοντας περισσότερο την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά του νησιού μας.

Με την ανάπτυξη και δημιουργία νέων υπερσύγχρονων μαρίνων, η ανάπτυξη του κλάδου της ναυτιλίας θα επιταχύνει την άνοδο της Κύπρου ως επιθυμητού και επιτυχημένου προορισμού ναυτιλίας, κάτι το οποίο είναι προς όφελος όχι μόνο των μαρίνων και της βιομηχανίας υπηρεσιών υποστήριξης της θάλασσας, αλλά και στο σύνολό της ευρύτερης οικονομίας.

Δεδομένου ότι τα πληρώματα των σκαφών αναψυχής δαπανούν αρκετά χρήματα στην τοπική αγορά, η προσέλκυση μεγαλύτερων σκαφών στο νησί μας αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη διατήρηση της Κύπρου στoν παγκόσμιο ναυτικό χάρτη των superyachts, δημιουργώντας παράλληλα και μια νέα ευκαιρία για τον μετασχηματισμό ολόκληρου του κλάδου. Έτσι λοιπόν, όσες περισσότερες μαρίνες υπάρχουν στο νησί οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν superyachts τόσο το καλύτερο.

Είναι ζωτικής σημασίας, η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τώρα τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στους κανονισμούς και νομοθεσίες που διέπουν την κατασκευή και λειτουργία παρόμοιων έργων, έτσι ώστε να υποστηρίξει την αναπτυσσόμενη βιομηχανία σκαφών, διασφαλίζοντας ότι η Κύπρος θα παραμείνει ένας «φιλικός» προορισμός για την προσέλκυση επισκεπτών και παράλληλα να επενδύσει σε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο οι επαγγελματίες του κλάδου θα μπορούν να λειτουργήσουν με επαγγελματισμό.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας