Οι μεταρρυθμίσεις της Ζέτας και αυτές που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει

Σημαντικές και μεγάλες ήταν οι μεταρρυθμίσεις και οι πολιτικές που η αποθανούσα τέως υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου κατάφερε κατά τη σχεδόν δεκάχρονη παρουσία της στα ηνία του υπουργείου να επιφέρει και να υλοποιήσει, με το έργο της να τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης και να της προσδίδεται κατά καιρούς, όχι τυχαία, ο τίτλος ίσως του πλέον επιτυχημένου στελέχους της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη. 

Διαβάστε εδώ: Ανείπωτη θλίψη...Έχασε την μάχη για τη ζωή η Ζέτα Αιμιλιανίδου

Χαμηλών τόνων, συναινετική και ουδόλως συγκρουσιακή, ήταν μόνο κάποια εκ των βασικών χαρακτηριστικών που διέκριναν μια υπουργό η οποία με μαεστρία κατάφερνε να συνθέτει απόψεις, να γεφυρώνει χάσματα, να προωθεί και να πετυχαίνει την υλοποίηση υψηλού βαθμού δυσκολίας πολιτικών και μεταρρυθμίσεων. 

Έτσι ακριβώς όπως ήταν και το τελευταίο, πιο πρόσφατο πολύπλοκο εγχείρημά της. Αυτό της θέσπισης εθνικού κατώτατου μισθού, το οποίο έφερε ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωσή του, αλλά δεν πρόλαβε να δει να υλοποιείται. Η Ζέτα Αιμιλιανίδου έφυγε από τη ζωή αφήνοντας ανεκπλήρωτο τον μεγάλο αυτό στόχο που μαζί με την υπόλοιπη Κυβέρνηση είχε θέσει, και για τον οποίο ειδικά το τελευταίο διάστημα, μαζί με τους αγαπημένους της κοινωνικούς εταίρους, αφιέρωνε πολλές εργατοώρες... Έφυγε πρόωρα αφήνοντας σε τροχιά υλοποίησης την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό της περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νομοθεσίας, περιλαμβανομένης της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, τη διαδικασία ψηφιοποίησης και απλοποίησης των υπηρεσιών του υπουργείου της, που όπως η ίδια δήλωνε, αποσκοπούσε στην αμεσότερη ανταπόκριση και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Των πολιτών, το καλώς νοούμενο συμφέρον των οποίων πάντα την καθοδηγούσε κατά την λήψη των αποφάσεων και την διαμόρφωση των πολιτικών που φιλοδοξούσε να εφαρμόσει...  

Διαβάστε εδώ: «Στο καλό Αρχόντισσα, σε ευχαριστούμε για όλα»

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου έφυγε πρόωρα... Πρόλαβε όμως να δημιουργήσει μια βαριά παρακαταθήκη, να αφήσει πίσω της έργο ανεκτίμητο στην κυπριακή κοινωνία. Από την εισαγωγή του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος μέχρι τα ειδικά σχέδια στήριξης των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σωρεία άλλων μεταρρυθμίσεων και πολιτικών που έφερε με επιτυχία εις πέρας, υπήρξε μια υπουργός που δικαίως η ιστορία θα την κατατάξει στην κατηγορία των δημόσιων εκείνων προσώπων που το κενό το οποίο αφήνουν με την αποχώρησή τους από τα εγκόσμια κρίνεται ως δυσαναπλήρωτο.  

Ανάμεσα στις κορυφαίες μεταρρυθμίσεις/πολιτικές που η Ζέτα Αιμιλιανίδου κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατάφερε να επιφέρει και να υλοποιήσει συγκαταλέγονται:  

  • Το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και η ίδρυση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας. 
  • Η αύξηση της άδειας μητρότητας για δεύτερο και τρίτο ή και κάθε επόμενο παιδί κατά τέσσερις και οκτώ βδομάδες αντίστοιχα, καθώς και η αύξηση κατά επιπρόσθετες τέσσερις και έξι βδομάδες σε περίπτωση διδύμων ή τριδύμων, αντίστοιχα.
  • Η παροχή σύνταξης χηρείας σε άνδρες με τους ίδιους όρους όπως και για τις γυναίκες για πρώτη φορά, αλλά και η θεσμοθέτηση της άδειας πατρότητας μετ’ απολαβών. 
  • Ο καταρτισμός και η εφαρμογή των ειδικών σχεδίων στήριξης των εργαζομένων προς αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. 
  • Η περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και γενικότερα περί κοινωνικών παροχών νομοθεσία.
  • Η δημιουργία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και του Μητρώου Κοινωνικών Παροχών για τον ορθό έλεγχο και εφαρμογή των κριτηρίων επιλεξιμότητας για όλες τις κοινωνικές παροχές. 
  • Η επαναφορά του επιδόματος πολύτεκνης μάνας και η τροποποίηση στην περί παροχής επιδόματος τέκνου νομοθεσία για διεύρυνση των κριτηρίων για τις πολύτεκνες οικογένειες. 
  • Η ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου των χαμηλοσυνταξιούχων μέσω της αύξησης των εισοδημάτων τους πάνω από το όριο της φτώχειας, της επιδότησης για παροχή φροντίδας, της δωρεάν διακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς, των  πλήρως επιχορηγημένων τετραήμερων διακοπών και σειράς άλλων μέτρων προς όφελος της τρίτης ηλικίας. 
  • Η σύσταση της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων και η εισαγωγή αποτρεπτικών διοικητικών προστίμων, τόσο για την αδήλωτη εργασία όσο και για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας αναφορικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Η αναγνώριση της μητρότητας μέσω παρένθετης μητέρας και η παροχή του επιδόματος μητρότητας, τόσο στην παρένθετη όσο και στην βιολογική μητέρα.
  • Η τροποποίηση της περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νομοθεσίας για παροχή ειδικής σύνταξης σε πρόσωπα με θαλασσαιμία από την ηλικία των 50 ετών. 
  • Ο καταρτισμός της πρώτης Εθνικής Στρατηγικής για την Αναπηρία 2018-2028 και η υλοποίηση της με βάση συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.  
  • Η δημιουργία του Σπιτιού του Παιδιού και του Σπιτιού της Γυναίκας για παροχή της αναγκαίας πολυθεματικής στήριξης και αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας.  
  • Ο καταρτισμός και εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγική Προστασίας των Παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση, τη σεξουαλική κακοποίηση και την παιδική πορνογραφία.  
  • Η θεσμοθέτηση της τιμητικής αύξησης της σύνταξης σε πολεμιστές, αναπήρους και αιχμαλώτους του πολέμου του 1974.  
  • Η δημιουργία των Σπιτιών στην Κοινότητα, στα οποία διαβιούν άτομα με σοβαρές αναπηρίες με την αναγκαία υποστήριξη ώστε να μην ιδρυματοποιούνται.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων