ΟΕΒ σε Χατζηπαντέλα: Καταργήστε safepass, test, μέτρα κι αποστάσεις

Την πλήρη άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας ζητά η ΟΕΒ από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την εξέλιξη της πανδημίας όσο και τις εξελίξεις σε σχέση με την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Αντώνης Αντωνίου ζητείται η άρση όλων των περιορισμών και μέτρων (π.χ. Safepass, αποστάσεις, αριθμητικοί περιορισμοί κ.α.), περιλαμβανομένων των μαζικών εξετάσεων και test to stay, και να αφεθεί στον κάθε πολίτη, εργοδότη και εργαζόμενο, να πάρει εκείνα τα μέτρα που θεωρεί αναγκαία.

Όπως επισημαίνεται, η εξέλιξη της πανδημίας και ο αριθμός των νοσηλειών, παρά τα αυξημένα κρούσματα που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύει ότι αυτή έχει πλέον διαφοροποιηθεί σε βαθμό που η διαχείριση της δεν επιβάλλει την λήψη αυστηρών μέτρων. «Ήδη πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν προχωρήσει σε πλήρη άρση των περιορισμών που επέβαλαν με στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της αντιμετώπισης του Covid-19», προστίθεται σχετικά.

Διαβάστε εδώ:

Λιανεμπόριο: Χορός αυξήσεων και αίτημα για κατάργηση safepass

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), λαμβάνοντας υπόψη τόσο την εξέλιξη της πανδημίας όσο και τις εξελίξεις σε σχέση με την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι οποίες διαφοροποιούνται συνεχώς και των οποίων η παρατεταμένη διάρκεια και οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία έχουν άμεσες επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία, επαναφέρει την εισήγηση για άμεση κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στα πλαίσια της διαχείρισης της πανδημίας και συνεχίζουν να ισχύουν σήμερα.

«Η οικονομική δραστηριότητα δεν μπορεί να συνεχίσει να περιορίζεται για τρίτη διαδοχική χρονιά και οι επιχειρήσεις χρειάζεται το συντομότερο να λειτουργήσουν απρόσκοπτα για να καταφέρουν να επιβιώσουν, ενώ η επιστροφή σε συνθήκες κανονικότητας για όλο τον πληθυσμό θα ενισχύσει την εσωτερική κατανάλωση σε μία κρίσιμη για την οικονομία περίοδο», εξηγεί η ΟΕΒ.

Η Οργάνωση παρακαλεί όπως τα πιο πάνω εξεταστούν θετικά.

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για μεγαλύτερη ευελιξία-Οι νέοι κανόνες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης