Επιστολή ΚΕΒΕ στη Ζέτα για τηλεργασία-Ποια φόρμουλα προτείνει

Τη διαφωνία του με την εφαρμογή της τηλεργασίας με νομοθεσία εκφράζει με επιστολή του προς την υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, ημερομηνίας 1ης Δεκεμβρίου, το ΚΕΒΕ.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μάριος Τσιακκής, το ΚΕΒΕ διατυπώνει τη θέση πως θα πρέπει οι κοινωνικοί εταίροι στην Κύπρο να εξετάσουν τις πρόνοιες της ευρωπαϊκής συμφωνίας, με στόχο να βρεθούν εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να εφαρμοστούν στην Κύπρο στα πλαίσια μιας συμφωνίας των κοινωνικών εταιρών.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την επιστολή:

«Η εφαρμογή της τηλεργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ρυθμίζεται από την Ευρωπαϊκή Συμφωνία Πλαίσιο για την Τηλεργασία, η οποία έγινε μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κοινωνικών Εταίρων το 2002 και έχει ως στόχο τη διαμόρφωση ενός γενικού θεσμικού πλαισίου για την τηλεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο συμβάλλει στην ενθάρρυνση και ανάπτυξη της τηλεργασίας κατά τρόπο που να συμβαδίζει η ευελιξία και η εργασιακή ασφάλεια.

Η συμφωνία θεσπίζει τις γενικές αρχές του οικειοθελούς χαρακτήρα της τηλεργασίας και έχει ως αντικείμενο την καθιέρωση ενός γενικού πλαισίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα εφαρμοστεί από τις οργανώσεις μέλη των μερών που υπογράφουν τη συμφωνία σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις ειδικές πρακτικές των κοινωνικών εταίρων σε εθνικό επίπεδο.

 

Το ΚΕΒΕ ως πλήρες μέλος της UEAPME(Ευρωπαϊκή Ένωση Βιοτεχνών και ΜΜΕ), η οποία είναι ευρωπαϊκός κοινωνικός εταίρος που υπέγραψε τη συμφωνία, ακολουθεί τη συμφωνία αυτή που έχει ως βασική αρχή την ελεύθερη συναίνεση των δύο μερών στην εφαρμογή της τηλεργασίας.

Ως εκ τούτου το ΚΕΒΕ διαφωνεί με την εφαρμογή της τηλεργασίας με νομοθεσία και έχει την άποψη ότι  θα πρέπει οι κοινωνικοί εταίροι στην Κύπρο να εξετάσουν τις πρόνοιες της ευρωπαϊκής συμφωνίας, με στόχο να βρεθούν εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να εφαρμοστούν στην Κύπρο στα πλαίσια μιας συμφωνίας των κοινωνικών εταιρών».

Δειτε Επισης

Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας
«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»