Πώς σχολιάζουν την τηλεργασία 20% οι εργοδότες

Δεν διαβλέπουν να δημιουργούνται σοβάρα προβλήματα στις επιχειρήσεις και κατ' επέκταση στην οικονομία λόγω της τηλεργασίας σε ποσοστό 20%, από την ερχόμενη Δευτέρα και μέχρι το τέλος του χρόνου, οι εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα όπως από τις 6 Δεκεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου, γίνεται τηλεργασία για ποσοστό 20% του προσωπικού κάθε εταιρείας ή οργανισμού στον τομέα παροχής υπηρεσιών εξαιρουμένων των ουσιωδών υπηρεσιών.

Διαβάστε εδώ: Με τηλεργασία 20% του προσωπικού από 6 Δεκεμβρίου

Κληθέντες από το InBusinessNews να σχολιάσουν την συγκεκριμένη απόφαση, ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου και ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής, ως πρώτη αντίδραση, ανέφεραν ότι δεν αναμένουν να δημιουργηθούν προβλήματα με το νέο μέτρο που αφορά την τηλεργασία, αφού, όπως υπέδειξαν, το ποσοστό είναι διαχειρίσιμο ως προς την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Τόσο ο κ. Αντωνίου όσο και ο κ. Τσιακκής, ανέφεραν ότι η επιβολή της τηλεργασίας εμπίπτει στην προσπάθεια του κράτους για περιορισμό της διασπορά του κορωνοϊού και δεν προβλέπουν ότι θα φέρει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, για τους εξής λόγους:

  • Η τηλεργασία θα ισχύει για μικρό χρονικό διάστημα.
  • Δεν αναμένεται να επιφέρει πρόβλημα στις εργασίες το ποσοστό 20% με τηλεργασία, ειδικότερα αφού υπάρχουν δικλίδες. Συγκεκριμένα, συμπεριλαμβάνει άτομα τα οποία λόγω νόσησης ή δήλωσης ως στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τίθενται σε αυτοπεριορισμό και εργάζονται από το σπίτι, καθώς και άτομα που κάνουν χρήση της άδειας και αφού το μέτρο συμπίπτει με τις άδειες των Χριστουγέννων, δε φαίνεται να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις εταιρείες.
  • Εξαιρούνται οι ουσιώδεις υπηρεσίες, όπως και την προηγούμενη φορά.

«Η προσπάθεια είναι ξεκάθαρη από πλευράς κυβέρνησης, να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στην δημόσια υγεία και την οικονομία», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ.

Ο κ. Τσιακκής πρόσθεσε ότι «είναι ένα λογικό ποσοστό και ως πρώτη αντίδραση, δεν θεωρούμε ότι θα επιφέρει προβλήματα, αφού μεσολαβούν αργίες και είναι περιορισμένου χρόνου».

«Δική μας έκκληση προς τους πολίτες είναι να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα», τόνισε ο κ. Τσιακκής.

Το PCR στις αφίξεις

Όσον αφορά το μέτρο υποβολής σε υποχρεωτικό έλεγχο PCR για όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες που θα εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία από τα αεροδρόμια(σ.σ. με κόστος 15 ευρώ το οποίο θα επιβαρύνονται οι επιβάτες), κοινή εκτίμηση και των δύο είναι ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό.

Διαβάστε εδώ: Δυσφορία ACTA-Το υποχρεωτικό PCR για όλους πληγώνει τον τουρισμό

«Δεν αναμένουμε να έχει αρνητικές επιπτώσεις, αφού είναι φθηνό το τεστ σε σύγκριση με τις άλλες χώρες, ανταγωνιστικές και μη, και πιθανόν να το εφαρμόσουν και οι υπόλοιπες χώρες, τουλάχιστον οι ευρωπαϊκές», υπέδειξε ο κ. Αντωνίου.

Καταληκτικά, ο κ. Τσιακκής ανέφερε ότι «τα 15 ευρώ είναι χαμηλό κόστος και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κόστος που επιβαρύνει τον ταξιδιώτη αλλά ως μέτρο που προστατεύει την διασπορά από τους εισερχόμενους πολίτες στη χώρα». 

 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους