Powered by

Τα τρία Υπουργεία με τις μεγαλύτερες δαπάνες για το 2022

Το Υπουργείο Οικονομικών με €1,744 εκατ., το Υπουργείο Παιδείας με €1,239 εκατ. και το Υπουργείο Υγείας με €1,059 εκατ., είναι τα τρία Υπουργεία με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό για το 2022.

Η συγκεκριμένη κατανομή δαπανών προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, ενώ τα τρία προαναφερθέντα Υπουργεία έχουν τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό και στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2022-24.

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022 προβλέπει αυξημένα έσοδα και ελαφρώς μειωμένες δαπάνες. Ο προϋπολογισμός είναι για ακόμα μια χρονιά ελλειμματικός, ωστόσο, καταγράφεται σημαντική αύξηση 10% στις αναπτυξιακές δαπάνες.

Η ανάπτυξη προβλέπεται στο 4% για το 2022, ενώ σημαντική προβλέπεται να είναι η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 1,1% του ΑΕΠ.

Τα έσοδα, εξαιρουμένων των χρηματοοικονομικών ροών αναμένεται να ανέλθουν στα €6.731 εκ. σε σύγκριση με αναθεωρημένα έσοδα ύψους €6.473 εκ. το 2020, προβλέπεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 4%.

Οι δαπάνες, εξαιρουμένων των αποπληρωμών δανείων αναμένεται να παρουσιάσουν μικρή μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Συγκεκριμένα, για το 2022 προϋπολογίζονται στα €8.408 εκ. σε σύγκριση με €8.479 εκ. το 2021.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Πώλησε και τα πολυκαταστήματα ERA η Ermes-Στην Gencom που αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις έναντι του τυπικού ποσού του €1,00
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Η ακμάζουσα αγορά ακινήτων της Λευκωσίας και το top 5 των ακριβότερων συναλλαγών