Ποιοι κλάδοι έχουν τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας

Στις 7.397 ανήλθαν οι κενές θέσεις εργασίες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, καταγράφοντας αύξηση 77,3% ή 3.225 θέσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (4.172).

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το δεύτερο τρίμηνο του 2021 το συνολικό ποσοστό των κενών θέσεων έφτασε το 2,6% σε σχέση με 2% και 1,2% το πρώτο τρίμηνο του 2021 και το τρίτο τρίμηνο του 2020 αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα: 

Μιχάλης Μιχαήλ: Άλλο Invest Cyprus… άλλο ΡΙΚ

Ήρθαν αθόρυβα τα Media Markt στην Κύπρο (pics)

Άδεια για υπεραγορά στη Λ. Χατζηφόραδος

Οι τομείς με τις περισσότερες θέσεις
Σε αριθμούς, οι περισσότερες κενές θέσεις εργασίας καταγράφονται στις δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (1.598), στους τομείς της μεταφοράς και αποθήκευσης (941), στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών (823), στη μεταποίηση (799), στις κατασκευές (687), όπως επίσης στις δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία και κοινωνική μέριμνα (681).

Στις 515 ανήλθαν οι κενές θέσεις στην εκπαίδευση, στις 380 σις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, ενώ 273 κενές θέσεις παρατηρήθηκαν στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες.

 

Οι τομείς με ελάχιστες θέσεις
Μόλις δύο κενές θέσεις εργασίας καταγράφηκαν στα ορυχεία και λατομεία, ενώ τρεις ήταν οι κενές θέσεις στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας. Στις τέχνες, τη διασκέδαση και ψυχαγωγία παρατηρήθηκαν 14 κενές θέσεις, ενώ στην παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης σημειώθηκαν 28 κενές θέσεις.

Στους τομείς της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού παρατηρήθηκαν 82 κενές θέσεις εργασίας.

 

Τα μεγαλύτερα ποσοστά κενών θέσεων παρατηρούνται στους τομείς των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (7,1%), της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού (5,5%), των δραστηριοτήτων σχετικών με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα (4,9%) και της μεταποίησης (3,5%).

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους