Powered by

Ποιοι κλάδοι έχουν τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας

Στις 7.397 ανήλθαν οι κενές θέσεις εργασίες κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, καταγράφοντας αύξηση 77,3% ή 3.225 θέσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (4.172).

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, το δεύτερο τρίμηνο του 2021 το συνολικό ποσοστό των κενών θέσεων έφτασε το 2,6% σε σχέση με 2% και 1,2% το πρώτο τρίμηνο του 2021 και το τρίτο τρίμηνο του 2020 αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα: 

Μιχάλης Μιχαήλ: Άλλο Invest Cyprus… άλλο ΡΙΚ

Ήρθαν αθόρυβα τα Media Markt στην Κύπρο (pics)

Άδεια για υπεραγορά στη Λ. Χατζηφόραδος

Οι τομείς με τις περισσότερες θέσεις
Σε αριθμούς, οι περισσότερες κενές θέσεις εργασίας καταγράφονται στις δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (1.598), στους τομείς της μεταφοράς και αποθήκευσης (941), στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών (823), στη μεταποίηση (799), στις κατασκευές (687), όπως επίσης στις δραστηριότητες σχετικές με την ανθρώπινη υγεία και κοινωνική μέριμνα (681).

Στις 515 ανήλθαν οι κενές θέσεις στην εκπαίδευση, στις 380 σις επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, ενώ 273 κενές θέσεις παρατηρήθηκαν στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες.

 

Οι τομείς με ελάχιστες θέσεις
Μόλις δύο κενές θέσεις εργασίας καταγράφηκαν στα ορυχεία και λατομεία, ενώ τρεις ήταν οι κενές θέσεις στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας. Στις τέχνες, τη διασκέδαση και ψυχαγωγία παρατηρήθηκαν 14 κενές θέσεις, ενώ στην παροχή νερού, επεξεργασία λυμάτων, διαχείριση αποβλήτων και δραστηριότητες εξυγίανσης σημειώθηκαν 28 κενές θέσεις.

Στους τομείς της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού παρατηρήθηκαν 82 κενές θέσεις εργασίας.

 

Τα μεγαλύτερα ποσοστά κενών θέσεων παρατηρούνται στους τομείς των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης (7,1%), της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού (5,5%), των δραστηριοτήτων σχετικών με την ανθρώπινη υγεία και την κοινωνική μέριμνα (4,9%) και της μεταποίησης (3,5%).

Δειτε Επισης

Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Υπουργείο Γεωργίας: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ζημιάς για τις καλλιέργειες που πλήγηκαν από την πυρκαγιά
Τζίρος €2,5 εκατ. την Παρασκευή, εβδομαδιαία άνοδος 1,59% για το ΧΑΚ
Δημήτρης Τσάλτας: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περιβάλλον, υγεία, τρόφιμα και αγροτική οικονομία από την πυρκαγιά
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα