Γ. Θεοχαρίδης πρόεδρος και Γ. Καρατζιάς αντιπρόεδρος

Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου(ΕΚΚ) Γιώργος Θεοχαρίδης διαδέχεται τη Δήμητρα Καλογήρου στη θέση του προέδρου της ΕΚΚ, ενώ αντιπρόεδρος διορίστηκε ο Γιώργος Καρατζιάς, πρώην διευθυντικό στέλεχος σε εταιρεία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών. Τους διορισμούς ενέκρινε σε σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, πρόεδρος διορίστηκε ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης για πενταετή θητεία από τις 15/09/21 μέχρι τις 14/09/2026 και αντιπρόεδρος ο κ. Γεώργιος Καρατζιάς μέχρι τις 22/07/2025, ενώ τα υπόλοιπα μέλη παραμένουν ως είχαν.

Διαβάστε ακόμη: 

Ο Ιωάννης Μάτσης νέος πρόεδρος του Invest Cyprus

Στο Δ.Σ. του Invest Cyprus ο Γιάγκος Χατζηγιάννης

Ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης

Ο Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης είχε διοριστεί ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου τον Ιούλιο 2020. Ως Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο  Cyprus International Institute of Management (CIIM) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού προγράμματος στις Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (MSc in Financial Services) από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2020, διαθέτει εκτεταμένη εργασιακή εμπειρία στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα. Προτού αναλάβει καθήκοντα στο CIIM, εργαζόταν ως Επίκουρος Καθηγητής στον τομέα των Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan της Νότιας Κορέας από το 2006 μέχρι το 2010. Το 2006 έχει εργαστεί και ως International Faculty Fellow στο Sloan School of Management του Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Στο παρελθόν διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC),  μέλος του μεταβατικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Cyprus Blockchain Technologies Ltd και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Κουβέιτ. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής από τον Ιούλιο 2016 μέχρι τον Ιούλιο 2020, μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Κυπριακού Oργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA), καθώς και μη-εκτελεστικό μέλος σε συμβούλια εταιρειών/οργανισμών στον τομέα των χρηματοοικονομικών και τραπεζικών.

Είναι συνδεδεμένο μέλος του Chartered Institute for Securities & Investment (CISI), καθώς επίσης και Επιστημονικός Συνεργάτης στο UCL Centre for Blockchain Technologies (UCL CBT). Ο Δρ. Θεοχαρίδης κατέχει πτυχίο Ηλεκτρολογικής & Ηλεκτρονικής Μηχανικής από το Πανεπιστήμιο του Manchester (U.M.I.S.T.), MBA από το Πανεπιστήμιο του San Diego στην Καλιφόρνια και διδακτορικό στα χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας.

Ο Γιώργος Καρατζιάς

Ο Γιώργος Καρατζιάς είναι μέλος του ACCA και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο μάρκετινγκ και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ. Υπήρξε επικεφαλής των υπηρεσιών του Ταμείου Alter Domus στην Κύπρο από το 2011 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Προηγουμένως ήταν μέλος της KPMG Κύπρου και στη συνέχεια του Morisson Patsalides.

Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαχειριστών Ταμείων του CIFA και είναι μέλος της Επιτροπής Κεφαλαίων του ICPAC (Institute of Certified Public Accountants of Cyprus). Ο κ. Καρατζιάς έχει συσσωρεύσει σημαντική εμπειρία στη δομή, διαχείριση διεθνών κεφαλαίων, καθώς και στην παροχή βοηθητικών και μεσαίων και back-office υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κεφαλαίων.

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»