Ο Ιωάννης Μάτσης νέος πρόεδρος του Invest Cyprus

Ο τέως Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας Ιωάννης Μάτσης είναι ο νέος πρόεδρος του Invest Cyprus. Ο κ. Μάτσης διαδέχεται στην ηγεσία του Invest Cyprus τον Μιχάλη Μιχαήλ, ο οποίος κατά τους πρόσφατους διορισμούς των Δ.Σ. των ημικρατικών οργανισμών, διορίστηκε στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΡΙΚ.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε στους ακόλουθους διορισμούς:

  • Πρόεδρος Ιωάννης Μάτσης,
  • αντιπρόεδρος Σπύρος Βασιλείου και
  • μέλη κ. Ανδρέας Ασσιώτης, κ. Γιάγκος Χατζηγιάννης, κ. Χρίστος Ονουφρίου, κα. Αγγέλα Παναγιώτου, κ. Γιάννης Χατζηπαρασκευάς, κα. Ειρήνη Γιωργαλλά, κα. Παυλίνα Μελά και κα. Παναγιώτα Πατσαλή.

Το who is who του Ιωάννη Μάτση 

Ο Ιωάννης Μάτσης διαθέτει πολυετή και διεθνή πείρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα και είναι άριστος γνώστης της κυπριακής οικονομικής και επιχειρηματικής πραγματικότητας.

Διαβάστε ακόμη: 

Γ. Θεοχαρίδης πρόεδρος και Γ. Καρατζιάς αντιπρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς

Στο Δ.Σ. του Invest Cyprus ο Γιάγκος Χατζηγιάννης

Ο Ιωάννης Μάτσης γεννήθηκε το 1969. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία και σπούδασε Χημική Μηχανική (B.A., M.Eng.) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ 2008 και 2017 διετέλεσε Συνεταίρος της Point Nine Ltd, την οποία συν-ίδρυσε το 2008. Η Point Nine Ltd προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες και χρηματοοικονομικά λογισμικά προγράμματα σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μεταξύ του 1994 και 2008, εργάστηκε στο Λονδίνο. Ήταν Διευθύνων Σύμβουλος, Ομάδα Δομημένων Συναλλαγών στη Mizuho International plc από τον Μάιο του 2003 μέχρι τον Μάρτιο του 2008, όπου δημιούργησε και διεύθυνε την ομάδα για τη δόμηση και τη συναλλαγή πιστωτικών, επιτοκιακών και συναλλαγματικών παραγώγων. Μεταξύ Ιουνίου του 1997 και Μαΐου του 2003, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος, Ομάδα Πιστωτικών Παραγώγων στην ING Barings. Μεταξύ Σεπτεμβρίου του 1996 και Ιουνίου του 1997, ήταν Αντιπρόεδρος, Ομάδα Δομημένων Προϊόντων στην Chase Manhattan. Ξεκίνησε την καριέρα του τον Ιανουάριο 1994 στην ING Barings.

Διαβάστε ακόμη:

Μ. Αντωνίου: Πανέτοιμο το λιανεμπόριο για τις πληρωμές με κάρτες

Bean Bar: Νέο πρωτότυπο concept στις Αλφαμέγα και όχι μόνο

Οι μεγαλύτεροι σύνδεσμοι-μέλη της ΟΕΒ και τα προφίλ τους

Διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 24 Δεκεμβρίου 2013 και διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Διορισμών/Εσωτερικής Διακυβέρνησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Τον Απρίλιο του 2017 διορίστηκε εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 2020.

Είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, ενώ διτέλεσε πρόεδρος (προηγουμένως μέλος) του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών. Είναι, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της APS Cyprus Ltd.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη