Powered by

Καταθέτουν τροπολογίες, κλειδώνουν γραμμή για κρατικές εγγυήσεις

Στην πλέον κρίσιμη και καθοριστική συνεδρία σε σχέση με το μείζον θέμα του νομοσχεδίου για κρατικές εγγυήσεις προς τα πιστωτικά ιδρύματα για παραχώρηση δανείων σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους, παρακάθεται σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Κατά τη σημερινή συνεδρία της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής θα κατατεθούν και θα συζητηθούν οι τροπολογίες των κομμάτων, ενόψει της αναμενόμενης προώθησης του νομοσχεδίου για ψήφιση στην αυριανή Ολομέλεια.

Διαβάστε ακόμη: 

Νέο σίριαλ για τις κρατικές εγγυήσεις-Έξαλλος με Νικόλα ο Πετρίδης

«Πέτρα του σκανδάλου» και για τις κρατικές εγγυήσεις ο Οδυσσέας

Ουσιαστικά, από τη σημερινή συνεδρία θα διαφανεί η τελική μορφή που τα κόμματα θα επιχειρήσουν να δώσουν στο νομοσχέδιο, όπως εκ των πραγμάτων και η στάση που θα τηρήσουν στην Ολομέλεια.

Ήδη, αρκετές πολιτικές δυνάμεις έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να καταθέσουν τροπολογίες, την ώρα που σημείο τριβής έντονης τριβής αποτελεί η αξίωση του ΔΗΚΟ για επάνοδο στο νομοσχέδιο-κάτι που θα επιδιώξει να πετύχει μέσω σχετικής τροπολογίας που θα καταθέσει-, της πρόνοιας για σύσταση επιτροπής παρακολούθησης, στην οποία να συμμετέχει ο Γενικός Ελεγκτής.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος κατήγγειλε τον υπουργό Οικονομικών για διαγραφή και μη συμπερίληψη της επιτροπής παρακολούθησης στο νομοσχέδιο.

Όπως είχε ισχυριστεί ο κ. Παπαδόπουλος, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε πως αυτό έγινε μετά από διαβούλευση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, για να διαφανεί κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών την περασμένη Δευτέρα, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, πως κανένα κόμμα δεν ζήτησε κάτι τέτοιο.

Δειτε Επισης

Γιώργος Παπαναστασίου: Κόστος ενέργειας και γραφειοκρατία τα βασικά προβλήματα των βιομηχανιών Λεμεσού
Μ. Παναγιώτου: Στο επίκεντρο το στρατηγικό σχέδιο ΚΑΠ €450 εκατ. για στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης
Στην Κύπρο η Υπ. Μεταφορών του Ισραήλ-Στο επίκεντρο η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς των μεταφορών και υποδομών
Προεδρεύων του Eurogroup ο Μάκης Κεραυνός-Εκλέγεται σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Ευρωομάδας
Νικόλας Παπακωνσταντίνου: Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Ολιστική πρόταση από ΔΗΣΥ
Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν