Powered by

Οι επιχειρήσεις που κάνουν restart

Στο επόμενο βήμα, σε ότι αφορά την σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, προχωρεί από σήμερα η Κυβέρνηση, με την επαναλειτουργία της δεύτερης «φουρνιάς» επιχειρήσεων που είχαν ανακοινωθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Διευκρινίζεται ότι το ξεκλείδωμα της οικονομίας αναμένεται να είναι σταδιακό, θα γίνεται σε φάσεις και θα επιτηρείται συνεχώς μέχρι τη λήψη των επόμενων χαλαρώσεων.

Διαβάστε ακόμα:
Μ. Σιακόλας: Ήρθε, αναδιάρθρωσε και αποχωρεί
Συνεχίζεται η δικαστική μάχη για την Cobalt

Από σήμερα, τίθενται επιπλέον σε εφαρμογή τα ακόλουθα:

  • Επαναλειτουργία των δημόσιων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων.
  • Επαναλειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.
  • Επαναλειτουργία πρακτορείων τυχερών παιγνίων, μόνο για σκοπούς συμπλήρωσης του δελτίου, χωρίς τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων.
  • Επαναλειτουργία μουσείων και άλλων αρχαιολογικών χώρων.
  • Επαναλειτουργία των κλειστών θεάτρων και των κινηματογράφων με μέγιστο αριθμό θεατών τα 50 άτομα. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο Παγκύπριος Συνδέσμος Αιθουσαρχών αφήνει να εννοηθεί ότι είναι αμφίβολη η επαναλειτουργία του κινηματογράφων, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν είναι ασύμφορες.
  • Επιτρέπεται, επίσης, η ατομική προπόνηση όλων των αθλημάτων σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες, με μέγιστο αριθμό 5 αθλούμενων.

 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός στόχος για την Κύπρο η Σένγκεν-Διαβεβαιώσεις Μέτσολα για ενεργή στήριξη
Εφιστά την προσοχή το Τμήμα Φορολογίας-Ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα με το λογότυπό του
Εβδομαδιαία κέρδη 1,1% στο ΧΑΚ για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και Συμβούλιο Ecofin ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Θεμελιώνοντας μια καλύτερη Κύπρο με τη στήριξη της Ε.Ε.
Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια