Χάρης: Το ΚΕΠ χρησιμοποιήθηκε από κάποιους με σκοπό το κέρδος

Καταθέτει ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής των κατ` εξαίρεση πολιτογραφήσεων, ο τέως Υπουργού Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος καλείται να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργιάδης υπήρξε Υπουργός Οικονομικών από το 2013 μέχρι και το 2019, περίοδος κατά την οποία βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων. Συνεπώς, η μαρτυρία του θα είναι σημαντική.

 


Διαβάστε ακόμα:
Ξένοι κολοσσοί κατέρχονται στην Κύπρο
REMU: 45 ακίνητα από €2.400 μέχρι €81.000

Οι εργασίες της επιτροπής έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο και ενώπιον της έχουν ήδη παρουσιαστεί και απαντήσει σε ερωτήσεις μεταξύ άλλων οι νυν Υπουργοί Νίκος Νουρής και Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, η Χριστίνα Καούλλα, οι πρώην Υπουργοί Σωκράτης Χάσικος, Ελένη Μαύρου, Νεοκλής Συλικιώτης, ο Γραμματέας του Υπουργικού Θεοδόσης Τσιόλας, ο επίσης Γραμματέας Γεώργιος Γεωργίου και ο Ανδρέας Μολέσκης, Πρώην Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, οι εν λόγω ακροάσεις ήταν μέχρι σήμερα κλειστές προς τους δημοσιογράφους, με της επιτροπή να τονίζει ότι αυτό συνέβη λόγω των περιορισμών που βρίσκονταν εν ισχύ εξαιτίας της πανδημίας του SARS-Cov-2, αλλά και εξαιτίας τεχνικών περιορισμών.

Πλέον, η Επιτροπή δηλώνει ότι βρίσκεται σε θέση να διεξάγει τις ακροάσεις δημόσια, με περιορισμό όμως καθώς θα καλύπτουν τις συνεδρίες μόλις 15 δημοσιογράφοι.

Υπενθυμίζεται ότι σε μεταγενέστερο στάδιο θα καταθέσουν τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο προκαθήμενος της Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή, η οποία έχει ακόμα μεγάλο έργο να διεκπεραιώσει, αναμένεται να εκδώσει ενδιάμεσο πόρισμα περί τα μέσα Φεβρουαρίου, μέσα από το οποίο θα διαφανούν και οι απαντήσεις όσων κατέθεσαν σε κλειστές συνεδρίες.   

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή είναι τετραμελής. Πρόεδρος της είναι ο Μύρων Νικολάτος, τέως Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και μέλη είναι οι Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κυριάκος Κυριάκου, Βοηθός Γενικoύ Ελεγκτή και Παύλος Ιωάννου, Χρηματοοικονομικός Επίτροπος.

Δειτε Επισης

Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
«Η Κύπρος συνηγορεί από καιρό υπέρ της ανάπτυξης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Αιγύπτου»
Νέα εποχή στις οικονομικές, επενδυτικές και εμπορικές σχέσεις με την Αίγυπτο
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Υπουργείο Γεωργίας: Καλεί τους γεωργούς σε συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή διαβούλευση για την ΚΑΠ