ΚΕΒΕ: Γενναιόδωρο πακέτο μέτρων, είναι ώρα ευθύνης

Μόνο θετικά κρίνονται εκ πρώτης όψεως από το ΚΕΒΕ τα μέτρα στήριξης της απασχόλησης, τα οποία ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής τόνισε ότι πρόκειται για πιο γενναιόδωρο και αισθητά βελτιωμένο πακέτο μέτρο σε σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας.

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πιο έντονο. Τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν θα βοηθήσουν εταιρείες, οι οποίες θα βρεθούν στη δίνη της κρίσης, να συγκρατήσουν τις απολύσεις», επεσήμανε σχετικά.

Έκκληση στους νέους
Ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος είναι να μην δούμε επιχειρήσεις να κλείνουν ή ανθρώπους να οδηγούνται στην ανεργία, ανέφερε ότι θα πρέπει να διαφανεί κατά πόσο υπάρχουν τομείς, οι οποίοι πιθανόν να μένουν εκτός των σχεδίων, και σε αυτή την περίπτωση να στηριχθούν αποτελεσματικά. 

Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ τόνισε την ανάγκη να γίνει εκ νέου έκκληση στους νέους να περιορίσουν τις εξόδους τους και να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

«Περιορίζουμε τις νυχτερινές εξόδους για να μην οδηγηθούμε σε πλήρες lockdown»
«Καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι πιο σημαντικό να περιορίσουμε τις νυχτερινές εξόδους και τις κοινωνικές συναθροίσεις για τρεις εβδομάδες, αντί να καταγράφουμε θανάτους και να οδηγηθούμε αναπόφευκτα σε πλήρες lockdown», εξήγησε σχετικά ο Μάριος Τσιακκής.

«Είναι ώρα ευθύνης όλων να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα και να ακολουθήσουμε ένα lifestyle που σίγουρα δεν μας χαροποιεί, αλλά αποτελεί μονόδρομο για να ελέγξουμε τη διασπορά του ιού», πρόσθεσε, αποτιμώντας θετικά το μέτρο που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση για κλείσιμο των χώρων εστίασης στις 22:30 σε παγκύπρια βάση.

Δειτε Επισης

Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι