Διαδικασία κατά Κύπρου και Μάλτας για τα διαβατήρια

To Κολέγιο των Επιτρόπων συζήτησε για τα προγράμματα απόδοσης υπηκοότητας της Κύπρου και της Μάλτας ενόψει εκκίνησης διαδικασιών επί παραβάσει που θα επισημοποιηθούν αύριο, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σεφτσοβιτς. 

Ο Μάρος Σέφτσοβιτς προέβη στην ανακοίνωση καθώς ενημέρωνε τον Τύπο στις Βρυξέλλες για τη συζήτηση του Κολεγίου των Επιτρόπων που είχε μόλις ολοκληρωθεί.
 
Οι τελευταίες αποκαλύψεις για τα προγράμματα απόδοσης υπηκοοτήτων επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες της Κομισιόν οι οποίες είχαν κοινοποιηθεί σε Μάλτα και Κύπρο, εξήγησε.

Συγκεκριμένα, κληθείς να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με την ανακοίνωση περί οριστικοποίησης διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Κύπρου και Μάλτας αύριο, ο Αντιπρόδρος Σέφτσοβιτς δήλωσε ότι "θα ολοκληρώσουμε αύριο το πρωί την έναρξη της διαδικασίας για τα συστήματα επενδυτών. Αυτό θα ήταν το κατάλληλο μέρος για να σας παρέχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Σήμερα το συζητήσαμε και ειδικότερα σε σχέση με τη συμμόρφωση του εν λόγω συστήματος με το δίκαιο της ΕΕ ενόψει πιθανών διαδικασιών επί παραβάσει. Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι η Κομισιόν έχει συχνά εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τα συστήματα αυτά. Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν αυτές τις ανησυχίες".

Σημείωσε τέλος ότι η Κομισιόν θα συνεχίσει να βρίσκεται σε στενή επαφή με την Κύπρο και τη Μάλτα για το θέμα, παραπέμποντας στις αυριανές ανακοινώσεις για λεπτομέρειες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΡΙΚ: Μετά την 1η Απριλίου η καταβολή μισθών-Αιτία το Πάσχα των Καθολικών
Πράσινο από Επιτροπή Οικονομικών σε σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων
ΔΝΤ: Ανθεκτική σε πολλαπλούς δυσμενείς κραδασμούς η κυπριακή οικονομία-Οι βασικές συστάσεις πολιτικής
Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη