Προτάσεις για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας έθεσε το ΚΕΒΕ στην Υπουργό Εμπορίου

Σημαντικά θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και προτάσεις που ενισχύουν την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, έθεσε το ΚΕΒΕ στην Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα. Νατάσα Πηλείδου.
 
Σε συνάντηση που είχε σήμερα η ηγεσία του ΚΕΒΕ με την κα. Πηλείδου, ζήτησε όπως οι Υπηρεσίες του Υπουργείου καταστούν πιο αποτελεσματικές για να εξυπηρετούν αμεσότερα τον επιχειρηματικό κόσμο.
 
Ακόμα ζήτησε την ταχύτερη εξέταση και έγκριση των αιτήσεων που αφορούν τις ΑΠΕ και τη συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις. Στα πλαίσια αυτά, το ΚΕΒΕ εισηγήθηκε όπως γίνεται ψηφιακά η υποβολή και διαχείριση των αιτήσεων.
 
Για τον τομέα της ενέργειας, το ΚΕΒΕ ζήτησε ενημέρωση για την πρόταση της Νορβηγικής Εταιρείας Hoegh, που προβλέπει την εγκαθίδρυση ενδιάμεσης λύσης για φυσικό αέριο και μείωση του κόστους ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Για τη βιομηχανία, το ΚΕΒΕ ζήτησε την επανα-προκήρυξη του σχεδίου χορηγιών ,την εφαρμογή διαφοροποιημένων σχεδίων στήριξης της εξωστρέφειας και των εξαγωγών λόγω των συνθηκών του κορωνοιού, ενώ έθεσε επιτακτικά την ανάγκη επίλυσης των διαφόρων προβλημάτων στις βιομηχανικές περιοχές και ζώνες.
 
Για την προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό, το ΚΕΒΕ ζήτησε να μη μειωθεί ο σχετικός Προϋπολογισμός για το 2021, αφού εκτιμά ότι με το ξεπέρασμα της κρίσης θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες προβολής της χώρας για κάλυψη του κενού που προκάλεσε ο Covid-19.
 
Για το εμπόριο, εισηγήθηκε την τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω Υποστήριξης Νομοθετικής Ρύθμισης οφειλών μέχρι 30 μέρες, ενώ έθεσε και το θέμα του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και καυσίμων από τα κατεχόμενα.
 
Ειδικές προτάσεις κατέθεσε το ΚΕΒΕ και για Σχέδια Χορηγιών, ώστε να αναβαθμιστούν ψηφιακά, να καλύπτουν τις «συστάδες επιχειρήσεων» να προωθούν τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, να ενισχύουν τις ΑΠΕ, κλπ.
 
Για τον τομέα των Υπηρεσιών, το ΚΕΒΕ ζήτησε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για ενίσχυση των διαδικασιών του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών ενώ ειδική αναφορά έγινε και για την ανάγκη προώθησης νομοθεσιών που εκκρεμούν για προσέλκυση διεθνών εταιρειών και επενδύσεων στην Κύπρο.
 
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση που επέδειξε η κα. Πηλείδου στις προτάσεις και εισηγήσεις του Επιμελητηρίου.
 
Το ΚΕΒΕ, πρόσθεσε, θα συνεχίσει να καταθέτει «φρέσκιες» προτάσεις που θα επιλύουν προβλήματα της οικονομίας, γιατί η συγκυρία απαιτεί υπερβάσεις, τολμηρές αποφάσεις και αποφασιστικές κινήσεις.
 
Είμαστε αισιόδοξοι, κατέληξε ο κ. Αγκαστινιώτης ότι με τις πρωτοβουλίες αυτές θα ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και θα τονωθεί η οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο