Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου: Ασφαλές και αξιόπιστο το Επενδυτικό Πρόγραμμα

Έμπρακτη ήταν η συμβουλή του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος τα τελευταία επτά χρόνια προσελκύοντας ξένες επενδύσει για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αναφέρει στο InBusinessNews o CEO της Cybarco Development και Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου. Με τις αλλαγές που προωθήθηκαν, επισημαίνει, το Πρόγραμμα έχει καταστεί πλέον πιο ασφαλές και αξιόπιστο.

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου κληθείς να αναφερθεί στα οφέλη του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος για την κυπριακή Οικονομία, τόσο για τον τομέα Ανάπτυξης Γης όσο και για τους υπόλοιπους τομείς της Οικονομίας, ανέφερε πως «τo Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο για τον κλάδο των ακινήτων, αλλά για το σύνολο της οικονομίας, αφού μέσα από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, συμβάλει άμεσα και ουσιαστικά σε πολλούς κλάδους, όπως είναι οι Υπηρεσίες, οι Κατασκευές, ο Τουρισμός, η Παιδεία και το Εμπόριο. Τα τελευταία επτά χρόνια το Πρόγραμμα, συνέβαλε έμπρακτα στην προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων, στην αύξηση των εσόδων του κράτους και στη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων».
 
Διαβάστε ακόμα: Altamira: Δέκα χωράφια και οικόπεδα από €10.000 έως €76.000
 

Σε ό,τι αφορά την φερεγγυότητα του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, ο κ. Χαζτηπαναγιώτου τόνισε ότι «οι αλλαγές που προωθήθηκαν το τελευταίο διάστημα από την Κυβέρνηση καθιστούν πλέον το Πρόγραμμα πιο ασφαλές και αξιόπιστο. Επιβάλλεται, όμως, να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαχείρισή του. Ως εκ τούτου, στην παρούσα φάση πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι, αφού αυτό που χρειάζεται είναι εποικοδομητικές και όχι ισοπεδωτικές προσεγγίσεις. Τώρα, μετά και την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19, η Κύπρος έχει ανάγκη τη συνέχιση και τη σωστή εφαρμογή του Προγράμματος, αφού οι σοβαρές ξένες επενδύσεις προσθέτουν αξία στην οικονομία, δημιουργώντας ευρύτερο αναπτυξιακό όφελος και νέες θέσεις εργασίας».
 
Διαβάστε ακόμα: Δ. Βάκης: Σημαντικό για την οικονομία το πρόγραμμα πολιτογράφησης

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)