Ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση στην Κύπρο

Η κατηγορία που αφορά τη Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι αυτή που προσφέρει τις πιο πολλές ανοικτές θέσεις εργασίας στην Κύπρο την συγκεκριμένη περίοδο και συγκεκριμένα 297 έναντι 272 ανοικτών θέσεων που υπάρχουν στον τομέα των ξενοδοχείων και εστιατορίων (HORECA).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας ergodotisi.com, πολλές είναι και οι ανοικτές θέσεις για λογιστές και ειδικότερα 259 ενώ το όριο των 200 ξεπερνούν και οι θέσεις εργασίας στην Εξυπηρέτηση πελατών (209) και το Computer Science (206).

Από εκεί και πέρα πολλές είναι και οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας για όσους αναζητούν εργασία στον τομέα των Γραμματειακών (160), για Πωλητές σε καταστήματα (157), Sales Μanagers (155), για Χρηματοοικονομικά/ Χρηματοπιστωτικά (151), Forex (129), Marketing/ Δημόσιες Σχέσεις (116) και Ελεγκτές (114). Oι υπόλοιπες κατηγορίες επαγγελμάτων με 50 και άνω κενές θέσεις εργασίας είναι: Oικονομολόγοι (66), Δικηγόροι (65), Mάγειρες/ Ζαχαροπλάστες (59), Υπεραγορές – Πολυκαταστήματα (59), Τεχνικοί (51), Απόφοιτοι Ξενοδοχειακής Σχολής (50) και Ξένες Γλώσσες/ Μεταφραστές (50).
 
Πιο κάτω όλες οι κατηγορίες επαγγελμάτων με πέντε ή περισσότερες κενές θέσεις εργασίας, βάσει των αγγελιών του ergodotisi.com:
 

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή