Γιάννης Μάτσης: The deal maker

Με αρθρογραφία υπό τον τίτλο Business Stars 2019, το InBusinessNews αναδεικνύει-αναλύει τα πρόσωπα, τα business deals και τα γεγονότα που σημάδεψαν το κυπριακό επιχειρείν το 2019.

Προσωπικό στοίχημα που με επιμονή και σκληρή δουλειά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αποτέλεσε για τον Γιάννη Μάτση το deal Ελληνικής Τράπεζας και Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, deal που ορισμένοι θεωρούσαν δύσκολο για να μην πούμε ακατόρθωτο, που ο ceo της Ελληνικής ανέλαβε ο ίδιος να διεκπεραιώσει όταν ανέλαβε το πηδάλιο της Τράπεζας.
 

Διαβάστε ακόμα: Νικόλ Πεταλλίδη: Η Κύπρια δημοσιογράφος της Wall Street!

Διαβάστε ακόμα: Το ακριβότερο σπίτι που πωλεί η Altamira (video+pics)


Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μάτσης αναλαμβάνοντας τα ηνία της Ελληνικής επωμίστηκε την μεγάλη πρόκληση ώστε ο τραπεζικός όμιλος να καταστεί βιώσιμος μέσω μιας μεγάλης εξαγοράς. Ο στόχος αυτός στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Σεπτέμβριο του 2019 με την πλήρη ενσωμάτωση της πρώην Συνεργατικής με την Ελληνική, διαδικασία που ολοκληρώθηκε εντός των χρονοδιαγραμμάτων και του προϋπολογισμού που είχαν τεθεί, ενώ αποτέλεσε ένα άκρως απαιτητικό έργο και μια μεγάλη πρόκληση.
 
Για την επίτευξη του deal, o Γιάννης Μάτσης μαζί με την πολύ ικανή ομάδα του για πάνω από ένα χρόνο εργάστηκε εντατικά και μεθοδικά για την εξαγορά του καλού κομματιού του Συνεργατισμού, πετυχαίνοντας έτσι εξαιρετικό deal για την Ελληνική Τράπεζα, καθιστώντας την σήμερα ως την μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου στον τομέα της λιανικής τραπεζικής. Παράλληλα, ενδυναμώθηκε το επιχειρηματικό μοντέλο της Ελληνικής, θέτοντας την σε στέρεες βάσεις και σε τροχιά συνεχόμενης κερδοφορίας για το μέλλον.

Δεύτερο μεγάλο στοίχημα για τον Γιάννη Μάτση που συνδέθηκε με το deal Ελληνικής - Συνεργατισμός αποτέλεσε και η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας ύψους €150 εκατ. που ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Μάρτιο του 2019.

Τα έβαλε με το κατεστημένο
Πρόκληση- στοίχημα για τον ceo της Ελληνικής που επέλεξε να επωμιστεί ο ίδιος αφορά την εσωτερική οργάνωση της Ελληνικής Τράπεζας. Δηλαδή, να επενδύσει στην τεχνολογία και να μετατρέψει την Ελληνική Τράπεζα σε ένα μοντέρνο οργανισμό.

Προς το σκοπό αυτό δεν δίστασε να τα βάλει με το κατεστημένο του συνδικαλισμού επιδιώκοντας όπως η αμοιβή του προσωπικού να είναι πιο δίκαιη και να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στην καταβολή προσαυξήσεων στη βάση της παραγωγικότητας και αξιοκρατίας.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους