10+2 επιχειρηματίες με καταγωγή από τον Πολύστυπο

Εκατοντάδες είναι τα άτομα που έχουν καταγωγή από τα 23 χωριά της περιοχής της Πιτσιλιάς και δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον επιχειρηματικό στίβο. Το InBusinessNews σε συνεργασία κυρίως με τους κοινοτάρχες των κοινοτήτων της περιοχής θα επιχειρήσει να καταγράψει τις επόμενες μέρες όλες τις προσωπικότητες από κάθε χωριό της περιοχής της Πιτσιλιάς.

Διαβάστε ακόμα: Invest Cyprus: Σε ποιους τομείς επικεντρώνεται για επενδύσεις το 2020-21

Επειδή αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει αποφάσισα να κάνω αρχή με την κοινότητα του Πολυστύπου από την οποία κατάγομαι.
 
Στην έρευνα μας με τη βοήθεια του κοινοτάρχη Νίκου Αργυρίδη εντοπίσαμε 12 άτομα, 10 άνδρες και 2 γυναίκες, οι οποίοι καταγράφουν επιτυχημένη πορεία στον επιχειρηματικό στίβο και για τους οποίους ελάχιστοι γνωρίζουν την καταγωγή τους.

Διαβάστε ακόμα: Ο τζίρος των 10 μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση δημόσιων εταιρειών

Αναλυτικά:
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥΣΤΥΠΟ
ΠΑΓΩΤΑ REGIS
ΤΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΓΩΤΩΝ REGIS

 


ΛΕΝΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΠΕΛΙΔΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ MARKETING REGIS

 
H REGIS βρίσκεται κοντά σας από το 1952, όταν δημιούργησε την πρώτη εξειδικευμένη μονάδα παγωτού στην Κύπρο. Μέσα στις τότε δύσκολες εποχές, ο Γιώργος Πρωτοπαπάς με καταγωγή από τον Πολύστυπο είχε την διορατικότητα να επενδύσει σ’αυτόν τον καινούργιο κλάδο. Τα παιδιά του Τάκης και Λένα εξακολουθούν να είναι οι ιδιοκτήτες της εταιρείας.

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΓΙΑΠΑΝΑ
ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΓΙΑΠΑΝΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΓΙΑΠΑΝΑ

 
Γεννημένος το 1934 στο Πολύστυπο, ο Γιώργος Γιαπανάς ήταν ο μικρότερος από τους εννέα γιους της οικογένειας. Όταν κατέβηκε Λευκωσία, μπήκε στον αγώνα της ΕΟΚΑ και έφτιαχνε βόμβες. Για να μην τους καταλάβουν οι Βρετανοί, τους έδωσαν το ταμείο εισιτηρίων του γηπέδου του ΓΣΠ. Εκεί λοιπόν έστησαν το αρχηγείο τους. Για να μην τους καταλάβουν και προφανώς για να ικανοποιήσει τη δική τους πείνα άρχισε να φτιάχνει σάντουϊτς. Σήμερα στα ηνία της εταιρείας βρίσκεται η κόρη του Φλωρεντία

ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΑΔΑΡΗ

Η βιοτεχνία άρχισε να λειτουργεί από το κύριο Γιώργο Κυριακίδη, στο χωριό Πολύστυπος της επαρχίας Λευκωσίας. Το 1989 αναλαμβάνει την βιοτεχνία ο υιός του ιδρυτή, κύριος Κώστας Κυριακίδης, ο οποίος αρχίζει έτσι τον εκσυγχρονισμό της εταιρίας η οποία είναι γνωστή για τα προϊόντα που προσφέρει σε όλη την Κύπρο

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

Ο Ανδρέας Πολυδώρου γεννήθηκε και διαμένει μέχρι και σήμερα στον Πολύστυπο. Είναι γνωστός ως ο Πολυωρής και είναι φημισμένος σε όλη την Κύπρο για τα χωριάτικα αλλαντικά που προσφέρει σε όλη την Κύπρο. Εάν ακόμη δεν τα δοκιμάστε τηλεφωνήστε στο 22652074 για να παραγγείλετε. Tip προτιμήστε τα χωριάτικα λουκάνικα που προσφέρει και την τσαμαρέλλα.

ΙΩΑΚΕΙΜ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ JOAKIM HADJISTYLLIS FLOOR

Ο Ιωακείμ Χατζηστυλλής γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πολύστυπο και σήμερα είναι ιδιοκτήτης μεγάλου καταστήματος πώλησης Χαλιών και άλλων ειδών σπιτιού στη Λευκωσία με την επωνυμία JOAKIM HADJISTYLLIS.

MΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΑΡΔΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ GENERAL FLOORING

O Μιχάλης Χριστοφόρου Μαρδάς γεννήθηκε στον Πολύστυπο και είναι ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας General Flooring η οποία έχει ηγετική παρουσία στο χώρο του interior design.

ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΤΣΙΑΡΤΑΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝ
Ο Σωφρόνης Τσιάρτας γεννήθηκε στον Πολύστυπο και είναι ταυτισμένος στο χωριό με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία τα οποία υπηρετεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια φθάνοντας σήμερα να κατέχει τη θέση του υποδιευθυντή τους.

ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙ  L. PAPAPHILIPPOU & CO LLC
Με καταγωγή από τον Πολύστυπο ο Σάββας Πολυδώρου είναι μέλος της οικογένειας του δικηγορικού γραφείου Λουκής Παπαφιλίππου από το 1999. Σήμερα είναι ο πρώτος AML Compliance Officer και επικεφαλής of the Compliance Department του L. PAPAPHILIPPOU & CO LLC. Ο Σάββας διετέλεσε επίσης καθηγητής Business Law στο Πανεπιστήμιο Frederick.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΚΟ
Ο Μιχάλης Δαμιανός με καταγωγή από τον Πολύστυπο ίδρυσε το δικηγορικό γραφείο Μιχάλης Δαμιανός & ΣΙΑ Δ.Ε.Π.Ε  το 2010 και έχει ειδίκευση στο εταιρικό και τραπεζικό δίκαιο. Σήμερα κατέχει επίσης τη θέση του Αντιπροέδρου στο ΔΗΚΟ.

ΑΡΙΣΤΟΣ ΤΣΙΑΡΤΑΣ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ
Ο Άριστος Τσιάρτας είναι  απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές(M.Phil) στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Κατάγεται από τον Πολύστυπο,  ζει στη Λεμεσό, εργάζεται στη Λευκωσία. Εργάστηκε για πάρα πολλά χρόνια ως Προϊστάμενος της Αρχής Κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων στο Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως, ενώ σήμερα κατέχει τη θέση του πρώτου Λειτουργού στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ TRADER

Ο Χαρίλαος Ομήρου Χατζηστυλλής γεννήθηκε στον Πολύστυπο και εργάστηκε για πάρα πολλά χρόνια στο εξωτερικό ως επαγγελματίας trader. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Πολωνία.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΣΤΥΠΟΥ

Ο Πολύστυπος έχει το προνόμιο, να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο ψηλών χωριών της Κύπρου, αφού είναι κτισμένος σε υψόμετρο 1150 μέτρα και ταυτόχρονα το «προνόμιο», να είναι ένα από τα μικρότερα χωριά της επαρχίας Λευκωσίας, συγκεκριμένα είναι το τρίτο μικρότερο σε διοικητική έκταση χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, με έκταση 239 εκτάρια.

Η ονομασία Πολύστυπος, είναι σύνθετη και υποδηλώνει τοποθεσία με πολλές στύπες, δηλαδή φυτά αμπελιού. Συνεπώς Πολύστυπος σημαίνει, τοποθεσία με πολλά αμπέλια. Στο παρελθόν η περιοχή του χωριού, ήταν κατάφυτη από αμπέλια, τα οποία λιγόστεψαν σημαντικά κατά τον 18ο αιώνα (περίοδος Τουρκοκρατίας), γιατί τα περισσότερα εγκαταλείφθηκαν ως ασύμφορα όταν επιβλήθηκε ειδική φορολογία στην παραγωγή κρασιού.

 

Δειτε Επισης

Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ