Άνοιξαν οι πόρτες μετά το λίφτινγκ στο κτήριο του ΚΕΒΕ

Ένα περίπου χρόνο μετά που το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΒΕ πήρε την μεγάλη απόφαση για ανακαίνιση του κτηρίου του, σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τέλεσε τα εγκαίνια των νέων γραφείων, από τα οποία και θα συνεχιστεί το έργο του Επιμελητηρίου. 

Διαβάστε ακόμα: Μπήκαμε στο εντυπωσιακό ανακαινισμένο κτήριο του ΚΕΒΕ (Photos)


Η ανακαίνιση που έγινε ήταν εκ βάθρων και ολοκληρωτική, αφού από το προηγούμενο κτήριο έχει απομείνει μόνο ο σκελετός.  Ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά, ενεργειακή απόδοση, λειτουργικότητα, δομημένη καλωδίωση, υλικοτεχνική υποδομή, εξοπλισμούς, επίπλωση, ασφάλεια και αισθητική αναβαθμίστηκαν.
 


 
Κατά την σημερινή του ομιλία, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, στάθηκε στο μεγάλο βαθμό δυσκολίας που παρουσίασε η ανακαίνιση, «ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι αυτούς τους 11 σχεδόν μήνες το ΚΕΒΕ λειτουργούσε κανονικά, το προσωπικό ήταν εδώ για 11 μήνες και κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες εργαζόταν επιπλέον των καθημερινών τους καθηκόντων για να ολοκληρωθεί το όλο έργο και να επιτευχθεί εντός χρονοδιαγράμματος αλλά και με εξαιρετική ποιότητα ο στόχος της ανακαίνισης».

 

Ο ίδιος παρουσίασε τους νέους ορόφους που δημιούργησε η αρχιτέκτονας Μύρια Κωνσταντινίδου ως ακολούθως: 

 
Ισόγειο: Στον χώρο υποδοχής, ο οποίος χορηγείται από την PwC, εκτίθεται συλλογή από τα τρόπαια και τα αναμνηστικά έπαθλα του ΚΕΒΕ.
 
1ος όροφος: Αίθουσα Εκδηλώσεων, χωρητικότητας 120 ατόμων, την οποίαν εδώ και 20 χρόνια χορηγεί η CYTA.
 
2ος όροφος: Η Αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου «Νίκος Σιακόλας», η οποία εδώ και πολλά χρόνια χορηγείται από την CTC.

Στην ίδια αίθουσα εκτίθεται η κεφαλή του τρυπανιού που εντόπισε το φυσικό αέριο στο κοίτασμα «ΓΛΑΥΚΟΣ».
 
3ος, 4ος και 5ος όροφος:  Τα γραφεία του προσωπικού και μοντέρνες Αίθουσες Συνεδριάσεων για τους 150 Συνδέσμους του ΚΕΒΕ, οι οποίες έχουν χορηγηθεί από τις εταιρείες Remedica, TFI Markets και Eurobank.

Η Eurobank έχει χορηγήσει και την ανακαίνιση του Λογιστηρίου του ΚΕΒΕ επί της Γρίβα Διγενή αλλά και την ψηφιοποίηση του Συστήματος Έκδοσης Πιστοποιητικών Προέλευσης.
 
6ος όροφος: Ο όροφος Διοίκησης, ο οποίος είναι διακοσμημένος με πίνακες του παγκοσμίως γνωστού Κύπριου καλλιτέχνη Vartan Tashdjian, έχει χορηγηθεί από την Τράπεζα Κύπρου. 
 
7ος όροφος: Στεγάζει το ΕΒΕ Λευκωσίας αλλά και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Λευκωσίας.

Οι χορηγίες για τον όροφο προήλθαν από το συγκρότημα «ΖΟΡΠΑΣ» αλλά και την οικογένεια του μακαριστού Τάκη Φωτιάδη.
 
Να σημειωθεί ότι, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Όμιλο Εταιρειών του Επίτιμου Αντιπροέδρου του ΚΕΒΕ, Φάνου Επιφανίου, ο οποίος παραχώρησε δωρεάν τα ελβετικά είδη υγιεινής και κεραμικά του για ολόκληρο το κτήριο.
 
 
Η ατάκα για τον... γείτονα Γλαύκο Χατζηπέτρου
 
Ανάμεσα στις πολλές ευχαριστίες του Προέδρου του ΚΕΒΕ σχετικά με το έργο ξεχώρισαν αυτές προς τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκο Χατζηπέτρου, για τη βοήθεια προς το ΚΕΒΕ τους τελευταίους 11 μήνες.
 

 
Επικαλούμενος την λαϊκή ρήση που λέει πως είναι «καλύτερα να έχεις κακό συγγενή παρά κακό γείτονα», σημείωσε πως «ευτυχήσαμε να διαπιστώσουμε ότι ο γείτονας μας δηλαδή ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, παρά το ότι μας χωρίζει το χάος καθόσον αφορά τις αντιλήψεις μας σε κάποια σημαντικά θέματα της οικονομίας δεν είναι τελικά τόσον κακός».  
 

 
Συγκεκριμένα ο κ. Αγκαστινιώτης αφηγήθηκε τα εξής: «Αντίθετα, όταν μετά από 19 χρόνια στην ηγεσία των επιμελητηρίων έσυρα με κόπο βαριά τα βήματα μου και διασταύρωσα την οδό Δεληγιώργη για να ζητήσω ελέω ανακαίνισης την βοήθεια και την συνεργασία του Γλαύκου Χατζηπέτρου, οι πόρτες της ΠΑΣΥΔΥ άνοιξαν διάπλατα και μας παραχωρήθησαν πάμπολες φορές αίθουσες συνεδριάσεων, εκδηλώσεων και υπηρεσίες για τις οποίες αγαπητέ κ. Γλαύκο Χατζηπέτρου είμαστε ευγνώμονες. Ευχαριστούμε και εσένα προσωπικά και την ΠΑΣΥΔΥ».
 
Το άτομο που έθεσε το έργο ως προσωπικό στόχο ζωής
 
Ο αφανής ήρωας του έργου, σύμφωνα με τον Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, ήταν ένα άτομο το οποίο κατάφερε να ξεχωρίσει, παρά την σκληρή δουλειά όλων των υπολοίπων.
 
Αναφερόμενος στον Πανίκο Παναγιώτου είπε πως τους τελευταίους 11 μήνες καθημερινά, Σάββατα και Κυριακές, εορτές και αργίες, 12-16 ώρες το 24ωρο ήταν αφοσιωμένος στην επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, που για τον ίδιο ήταν ένας προσωπικός στόχος ζωής.
 


 
  

 

 

Δειτε Επισης

Στην κυπριακή αγορά μέσω της Chestertons Cyprus Residential η Chestertons Global-Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει
Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ-Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του έργου των €20 εκατ.
Οπισθοχώρησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Κύπρος...Έπεσε έξι θέσεις στην ψηφιακή ανταγωνιστικότητα το 2023
Καλπάζει η τιμή του ελαιόλαδου στην Κύπρο... Αύξηση πέραν του 60% τον περασμένο Απρίλιο
Απεργίες κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων-Νομοθετική ρύθμιση στις ουσιώδεις υπηρεσίες
Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»
Μελέτη του ΚΟΕ επιβεβαιώνει τους κινδύνους από την ΑΤΑ- Πιθανόν να επιδεινώσει τις πληθωριστικές τάσεις
Σημαντική μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση τον Απρίλιο-Υποχώρησε στα 9.343 πρόσωπα
Υστερούν σε χρηματοοικονομικές γνώσεις οι Κύπριοι-Τα αποτελέσματα μελέτης του ΚΟΕ του Παν. Κύπρου