Δήμος Λακατάμιας: Τι αλλάζει στον κυκλικό κόμβο Μελίνας Μερκούρη

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Climate Proofing Urban Municipalities - Έργο Life UrbanProof, άρχισαν στον Δήμο Λακατάμιας τον Αύγουστο εργασίες ανάπλασης του κυκλικού κόμβου Μελίνας Μερκούρη. Το έργο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την τοποθέτηση διαπερατών υλικών, ως εναλλακτική λύση στην αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως οι πλημμύρες, η τσιμεντοποίηση και γενικότερα η σφράγιση εδαφών. Στο χώρο θα γίνει επίσης εγκατάσταση Μετεωρολογικού σταθμού, καθώς και χώρος αποθήκευσης νερού από τη βροχή το οποίο θα επαναχρησιμοποιείται για σκοπούς άρδευσης του χώρου. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Το πρόγραμμα UrbanProof στοχεύει στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας των δήμων στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, εξοπλίζοντας τους με ένα ισχυρό εργαλείο για την υποστήριξη της ενημερωμένης λήψης αποφάσεων στο σχεδιασμό της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Στα πλαίσια του έργου αυτού, οι υφιστάμενες και μελλοντικές ευπάθειες στην κλιματική αλλαγή καθώς και τα διαθέσιμα μέτρα προσαρμογής, θα προσδιοριστούν και αξιολογηθούν. Στη συνέχεια, θα αναπτυχθεί ένα διαδικτυακό εργαλείο υποστήριξης αποφάσεων, το οποίο θα εφαρμοστεί στους συμμετέχοντες δήμους. Στο τέλος, θα αναπτυχθούν τοπικές στρατηγικές προσαρμογής για καθέναν από τους συμμετέχοντες δήμους.

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή