Πόσα στοίχισε η λιμουζίνα του Αναστασιάδη

Το κόστος αγοράς του καινούριου θωρακισμένου οχήματος, το οποίο αγοράστηκε για τις ανάγκες μετακίνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέρχεται σε €258.850, πλέον Φ.Π.Α., ανέφερε η υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Στο πιο πάνω πόσο περιλαμβάνεται και η προμήθεια τεσσάρων επιπλέον τροχών (ζάντα, ελαστικό, αισθητήρες πίεσης), ιδίου τύπου και διαστάσεων με τους τροχούς του οχήματος.  

Σημειώνεται ότι το κόστος αγοράς του προηγούμενου θωρακισμένου οχήματος, η αγορά του οποίου έγινε το 2010 και δεν περιελάμβανε τους 4 επιπλέον τροχούς, ήταν €291.000, πλέον Φ.Π.Α.  

Διαβάστε ακόμα: Η ενίσχυση σε κλίνες της τελευταίας δεκαετίας

Διαβάστε ακόμα: Γιώργος Γιατρού: Η καθημερινότητα στα Public δεν είναι μονότονη

Διαβάστε ακόμα: Τιμές Μαδρίτης στα ξενοδοχεία της Κύπρου

Σύμφωνα με την κ. Αναστασιάδου, η δαπάνη για το καινούριο όχημα διενεργήθηκε από πιστώσεις του Άρθρου 07589 - Κεφάλαιο 0101 του Προϋπολογισμού της Προεδρίας “Αγορά άλλων οχημάτων και κινητών μηχανημάτων”.

Με βάση τη συμφωνία για την προμήθεια του καινούριου θωρακισμένου οχήματος, το κόστος συντήρησης για έξι (6) χρόνια ανέρχεται σε €36.000, πλέον Φ.Π.Α.  

Το πιο πάνω ποσό περιλαμβάνει τόσο τις εργασίες προληπτικής συντήρησης όσο και διορθωτικής συντήρησης (διερεύνηση και αποκατάσταση βλαβών), σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κατασκευαστή και με όλα τα ανταλλακτικά/εξαρτήματα που απαιτούνται για τις εν λόγω εργασίες, εξαιρουμένων των ελαστικών.  

«Όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμων, με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές του κατασκευαστή και το πιστοποιητικό συμμόρφωσης του οχήματος, η μεικτή κατανάλωση ανέρχεται σε 14,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα», πρόσθεσε η υπουργός Μεταφορών.
 



200,000 χιλιόμετρα μέχρι σήμερα
Όσον αφορά στο προηγούμενο όχημα, το συνολικό κόστος συντήρησης τα τελευταία πέντε (5) χρόνια, εξαιρουμένων των ελαστικών, ήταν €138.654.  Το ποσό αυτό περιλαμβάνει το κόστος για τις εργασίες προληπτικής και διορθωτικής συντήρησης (αποκατάσταση βλαβών), καθώς και τις επιδιορθώσεις του αμαξώματος λόγω ατυχημάτων.  Σε σχέση με το κόστος καυσίμων, τα τελευταία πέντε χρόνια δαπανήθηκε το συνολικό ποσό των €28.038,73.

Καταληκτικά, η Βασιλική Αναστασιάδου επεσήμανε ότι το προηγούμενο όχημα που χρησιμοποιείται για τη μετακίνηση του Προέδρου έχει διανύσει συνολικά 200,000 χιλιόμετρα, από το 2010 μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει το InBusinessNews, τ​​​​​ο νέο προεδρικό αυτοκίνητο είναι μάρκας BMW 760 Li και πρόκειται για τη δωδεκακύλινδρη έκδοση  του γνωστού BMW 7 Series. Πρόκειται για την προηγούμενη γενιά (2008 – 2015) του γνωστού μοντέλου. Το όχημα είναι θωρακισμένο και παραλήφθηκε πρόσφατα από τη Γερμανία.

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών
Σε καθοδική πορεία ωθούμενος από τη μείωση στις τιμές της ενέργειας ο πληθωρισμός
Στοχευμένη συγκέντρωση δυνητικών επενδυτών στο Λονδίνο-Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο