Περισσότεροι από 60 ξένοι επενδυτές στο Προεδρικό

60 και πλέον ξένοι επενδυτές από διάφορους τομείς της οικονομίας θα βρεθούν σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο για να συμμετάσχουν στο Foreign Investors Roundtable, που πραγματοποιείται από τις IMH και Gnora και να συζητήσουν για θέματα του ενδιαφέροντος τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, υπουργούς και τον Invest Cyprus. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για το πώς μπορεί η Κύπρος να αναβαθμιστεί ως προορισμός προσέλκυσης άμεσων επενδύσεων και ως έδρα επιχειρήσεων (headquartering).

Διαβάστε ακόμα: JCCsmart Checkout: Η υπηρεσία για γρήγορες πληρωμές

 

Παράλληλα, οι επενδυτές θα έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ακούσουν το όραμα της κυβέρνησης και τις πολιτικές που ακολουθεί και προωθεί για να το πετύχει. 
Από τη πλευρά των ξένων επενδυτών θα υπάρξουν ηχηρές παρουσίες από τους χώρους των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (Eurobank Ergasias SA, RCB Bank, AstroBank), του ICT (Amdocs, Monaco Telecom) των υποδομών (DP World), της ενέργειας (ExxonMobil Cyprus, Noble Energy), των ακινήτων, των ξενοδοχείων, του τουρισμού, της ψυχαγωγίας (MELCO), της ναυτιλίας (Intership Navigation, OSM Group), του εμπορίου (Lidl), του gaming (Parimatch, Wargaming Group) και των υπηρεσιών.  

Την κυβέρνηση θα αντιπροσωπεύσουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης και οι υφυπουργοί Ναυτιλίας και Τουρισμού, Νατάσα Πηλείδου και Σάββας Περδίος. 

Συμβουλές των επενδυτών προς την κυβέρνηση 

Στην ατζέντα της συζήτησης θα βρεθούν θέματα που σχετίζονται με το επιχειρηματικό περιβάλλον της Κύπρου, το οποίο οι επενδυτές θα περιγράψουν μέσα από τις εμπειρίες τους, παραθέτοντας τα θετικά, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας επενδυτής στη χώρα μας. Στο ίδιο πλαίσιο οι επενδυτές θα αναλύσουν τις απόψεις τους για τα δυνατά και αδύνατα σημεία της Κύπρου ως επιχειρηματικό κέντρο.

Διαβάστε ακόμα: Celestyal Cruises: Εν πλω

 

Σε δεύτερη φάση η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τους τρόπους με τους οποίους η Κύπρος θα καταστεί καλύτερος προορισμός μεταφοράς έδρας επιχειρήσεων. Ο τρίτος και τελευταίος άξονας σχετίζεται με τις άμεσες επενδύσεις και τις συμβουλές των επενδυτών προς την κυβέρνηση ώστε η χώρα μας να καταστεί ελκυστικότερη. 

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές