Α. Χριστοδουλίδης: Νέα δυναμική στα ακίνητα τυχόν θετικές εξελίξεις στα ενεργειακά

Νέα δυναμική στον τομέα των ακινήτων στην Κύπρο θα δώσουν τυχόν θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τις εξερευνήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτό επισημαίνει στο InBusinessNews, o CEO της Μαρίνας Λεμεσού Ανδρέας Χριστοδουλίδης ο οποίος υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον για επενδύσεις από ξένους αγοραστές αναμένεται να διατηρηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2018.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης επισημαίνει ότι το 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση των διαμερισμάτων της οικιστικής ανάπτυξης Nireas Residences, ενώ το 2020 ολοκληρώνονται οι εργασίες για το συγκρότημα Castle Residences. Μεγάλο ενδιαφέρον για απόκτηση πολυτελών ακινήτων προέρχεται από την Βόρεια Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία και Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα: JYSK: Η έκπληξη του Nicosia Mall

Διαβάστε ακόμα: KOΡΥΦΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ: Σημαντικές μορφές του κυπριακού επιχειρείν

Πως αναμένετε να κινηθεί η αγορά των ακινήτων κατά το 2019; Ποιες οι σημαντικές τάσεις / γεγονότα/εξελίξεις που θα πρέπει να προσέξουμε το 2019;
Το 2019, αναμένουμε ότι η αγορά ακινήτων θα εξακολουθήσει να κινείται με τους ίδιους ρυθμούς όπως το 2018. Από κατασκευαστικής άποψης, το αγοραστικό κοινό θα έχει πλέον περισσότερες επιλογές, καθώς στην αγορά θα υπάρχουν νέα διαθέσιμα έργα προς πώληση. Ταυτόχρονα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται εισροή πελατών από νέες αγορές, κυρίως από τη Νοτιοανατολική Ασία, γεγονός που εκτιμάται ότι θα διατηρήσει τη ζήτηση ακινήτων στα υφιστάμενα υψηλά επίπεδα. Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός που, κατά τη γνώμη μας, θα δώσει επιπλέον ώθηση στην κυπριακή οικονομία και, συνεπώς, στην αγορά ακινήτων, είναι η ανακοίνωση των ευρημάτων της εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Κύπρο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019. Σε περίπτωση θετικών ευρημάτων, θα πρέπει να αναμένουμε ότι θα επέλθει μια νέα δυναμική στον τομέα αυτό. Σε γενικές γραμμές, οι σημαντικότεροι παράγοντες είναι η διατήρηση της σταθερότητας στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, καθώς αυτή επηρεάζει ουσιαστικά τις ξένες επενδύσεις και τη ζήτηση για αγορά κατοικιών.
 
Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2019; Οι στόχοι σας το 2019;
Η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί ένα πλήρως ολοκληρωμένο Έργο που προσφέρει ένα ξεχωριστό τρόπο ζωής πάνω στη θάλασσα συνδυάζοντας τα στοιχεία οικιστικής και εμπορικής ανάπτυξης μαζί με Μαρίνα για σκάφη αναψυχής. Όσον αφορά την οικιστική ανάπτυξη, σκοπός μας για το 2019 είναι η παράδοση των διαμερισμάτων του συγκροτήματος Nireas Residences στο παραθαλάσσιο μέτωπο στους ιδιοκτήτες τους, καθώς και η συνέχιση των εργασιών στο τελευταίο συγκρότημα διαμερισμάτων, Castle Residences, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020. Τα πολυαναμενόμενα και ιδιαίτερα δημοφιλή αυτά διαμερίσματα, περιβάλλονται από θάλασσα ενώ η πρόσβαση στο νησί όπου είναι κτισμένα, γίνεται μέσω ιδιωτικής γέφυρας αποτελώντας μία ύστατη ευκαιρία στους αγοραστές να αποκτήσουν ένα διαμέρισμα στην πιο συναρπαστική μαρίνα της περιοχής. Σκοπός μας επίσης για το 2019, αποτελεί και η προσέλκυση περισσότερων σκαφών στη μαρίνα προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και διευκολύνσεις όχι μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και τη χειμερινή.
 
Πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε high end ακίνητα από ξένους στην Κύπρο; Από ποιες χώρες προέρχεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον;
Η αγορά πολυτελών ακινήτων στην Κύπρο βασίζεται κατά κύριο λόγο σε ξένους αγοραστές που επιθυμούν να επενδύσουν στο νησί ή να αποκτήσουν μία κατοικία. Χάρη στους ήπιους ρυθμούς ζωής, αλλά και στο αίσθημα ασφάλειας και προστασίας που προσφέρει η Κύπρος, σε συνδυασμό με τις εξαίρετες καιρικές συνθήκες, τις παραλίες με γαλάζια σημαία, το lifestyle και τα πολλαπλά οφέλη που επιφέρει, το νησί ως προορισμός κινεί το ενδιαφέρον ξένων αγοραστών, οι οποίοι επισκέπτονται τη χώρα και αγοράζουν εξοχικές κατοικίες. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προέρχεται από Βόρεια Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία και, πιο πρόσφατα, Μέση και Άπω Ανατολή, ενώ οι εθνικότητες των πελατών που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα για επενδυτικούς σκοπούς ποικίλουν σε μεγάλο βαθμό.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)