Χρ. Στεφανής: Σε ανοδική τροχιά η αγορά τεχνολογίας το 2019

Χρονιά πρόκληση χαρακτήρισε το 2019 ο ιδιοκτήτης και Γενικός Διευθυντής του Δικτύου Καταστημάτων STEPHANIS, Χριστόδουλος Στεφανής, έπειτα από ένα επιτυχημένο έτος και μεγάλο ανταγωνισμό στην αγορά των ηλεκτρονικών ειδών και της τεχνολογίας.

Παρόλο που διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πλάνο για νέο κατάστημα εντός της νέας χρονιάς, εντούτοις εξήγησε ότι δεν αποκλείεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο εφόσον εξευρεθούν τόσο η κατάλληλη περιοχή όσο και το κατάλληλο μέγεθος καταστήματος.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ο κ. Στεφανής εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2019 η αγορά των ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογίας θα κινηθεί με την ίδια ανοδική τάση του 2018, σημειώνοντας αύξηση γύρω στο 11,5%, όπως καταδεικνύουν και τα μέχρι στιγμής στοιχεία της JCC για συναλλαγές στον συγκεκριμένο τομέα τη φετινή χρονιά.

Μεγάλες τηλεοράσεις με περισσότερα χαρακτηριστικά
Στην αύξηση του τομέα της τεχνολογίας συνέβαλαν σημαντικά οι τηλεοράσεις, στις οποίες οι τιμές έχουν υποχωρήσει αρκετά, την ώρα που οι προδιαγραφές ανεβαίνουν. «Είναι γεγονός ότι οι τιμές έχουν μειωθεί, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να προμηθεύονται τηλεοράσεις μεγάλων ιντσών και υψηλών προδιαγραφών με χαμηλότερο κόστος, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2019», επεσήμανε σχετικά.

Αύξηση του mobile internet
Όσον αφορά τον τομέα των κινητών τηλεφώνων, ο κ. Στεφανής προβλέπει μεγαλύτερη χρήση του mobile internet, κυρίως σε smart phones αλλά και tablets. «Το γεγονός ότι το δίκτυο 4.5 G της MTN, το οποίο καλύπτει το μεγαλύτερο γεωγραφικό μήκος και πλάτος της Κύπρου, δίνει μεγαλύτερες ταχύτητες, μέσα στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού, καταδεικνύει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να υπογράφουν συμβόλαια με περισσότερα δεδομένα (GB) με χαμηλότερο κόστος», ανέφερε σχετικά.

Νέο κατάστημα μόνο υπό προϋποθέσεις
Ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου Καταστημάτων STEPHANIS εκτιμά ότι το 2019 προβλέπεται να είναι μία χρονιά πρόκληση με αυξημένο ανταγωνισμό στην αγορά, έπειτα από ένα επιτυχημένο 2018. «Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο προσδοκούμε να μεταφραστεί σε ακόμα υψηλότερο ποσοστό αύξησης από το 2018», τόνισε στο InBusinessNews.

Σχετικά με τους στόχους και τους σχεδιασμούς για το 2019, ο Χριστόδουλος Στεφανής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στα πλάνα της εταιρείας κάποιο νέο κατάστημα για τη νέα χρονιά.

Από την άλλη, δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εφόσον, όμως, εξευρεθεί η κατάλληλη περιοχή/τοποθεσία, σε συνδυασμό με το μέγεθος και τις προδιαγραφές του καταστήματος.

«Εφόσον συνομολογούν όλοι παράγοντες, δηλαδή σε περίπτωση που βρεθεί η κατάλληλη τοποθεσία, σε συνάρτηση με το μέγεθος του καταστήματος, το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 1,000 τ.μ. τότε θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στο άνοιγμα νέου καταστήματος», τόνισε ο κ. Στεφανής.

Αυτονομία αντί mall
Ερωτηθείς αν η εταιρεία θα επέλεγε την είσοδό της σε κάποιο από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα (malls) ανέφερε: «Όταν τα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν την παρουσία της STEPHANIS σε κάποιο mall, τότε σίγουρα δεν θα προβούμε σε μία τέτοια ενέργεια. Αν, όμως, η ανάλυση που θα κάνουμε καταδείξει ότι η επένδυση θα είναι θετική, τότε μπορεί να εξετάσουμε αυτή την πιθανότητα».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι κατά κύριο λόγο, η εταιρεία προτιμά την αυτονομία, με δικά της ανεξάρτητα καταστήματα, από την ένταξη σε κάποιο εμπορικό κέντρο.

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή