Οι 10 μεγάλες δημόσιες που θα καταβάλουν μέρισμα

Με την κυπριακή οικονομία να καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία δύο χρόνια, αρκετές δημόσιες εταιρείες βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης και με την έκδοση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων να ανακοινώνουν την καταβολή μερίσματος προς τους μετόχους.

Διαβάστε ακόμα: Π. Λεπτός: Περιμένουμε περισσότερες πωλήσεις από ξένους

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εταιρίες που προσφέρουν μέρισμα που έχουν περάσει το στάδιο της ανάπτυξης και δεν χρειάζεται πλέον να επανεπενδύουν τα κέρδη τους. Ωστόσο, εταιρίες υψηλής ανάπτυξης σπάνια προσφέρουν μέρισμα, γιατί όλα τα κέρδη τους επανεπενδύονται για να διατηρηθεί η ανάπτυξη.

Το InBusinessNews, με βάση τις εκθέσεις και τις ανακοινώσεις μεγάλων δημόσιων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παραθέτει πιο κάτω τις 10 μεγάλες δημόσιες εταιρείες που τα διοικητικά τους συμβούλια έχουν αποφασίσει να καταβάλουν μέρισμα προς τους μετόχους τους βάσει των κερδών τους για το οικονομικό έτος 2017.

LOGICOM PUBLIC LTD
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει για έγκριση στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων την καταβολή μερίσματος προς €0,065 ανά μετοχή (19,12% στην ονομαστική αξία της μετοχής) που σε ποσοστό επί των κερδών του έτους αντιστοιχεί σε 30,82%. Προτεινόμενη Ημερομηνία Καταβολής Μερίσματος είναι η 20/07/2018.
 
PETROLINA (HOLDINGS) PUBLIC LTD
Αποφασίστηκε η καταβολή προμερίσματος (interim dividend) για το έτος 2018 προς 5,0% (€0,017 ανά μετοχή). Το προμέρισμα θα καταβληθεί στους κατόχους μετοχών της Εταιρείας που θα είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της Εταιρείας στις 29 Μαΐου 2018. Το προμέρισμα θα καταβληθεί στους μετόχους της Εταιρείας στις 15 Ιουνίου 2018.

VASSILICO CEMENT WORKS PUBLIC COMPANY LTD
Εγκρίθηκε η καταβολή μερίσματος για το έτος 2017 ύψους €11.509.752 που αναλογεί σε €0,16 για κάθε συνήθη μετοχή. Το μέρισμα θα καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους της Εταιρείας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΧΑΚ κατά την 13 Ιουνίου 2018 (ημερομηνία αρχείου). Η μετοχή της Εταιρείας θα τυγχάνει διαπραγμάτευσης χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος (ex-dividend) από τις 12 Ιουνίου 2018.

KEO PLC
Η ΕΓΣ ενέκρινε την εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου για καταβολή μερίσματος από τα κέρδη του 2016 ύψους €1,489,458,52 που αναλογεί σε €0,04 για κάθε πλήρως πληρωθείσα μετοχή. Το μέρισμα θα καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους της εταιρείας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΧΑΚ στις 20 Ιουνίου 2018. Το μέρισμα θα καταβληθεί στους δικαιούχους μετόχους μέχρι τις 22 Ιουλίου 2018.

G.A.P. VASSILOPOULOS PUBLIC LTD
Σύμφωνα με την έκθεση διαχείρισης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2017, έχει αναγνωριστεί μέρισμα σε δικαίωμα μειοψηφίας σύμφωνα με τους όρους σύμβασης πώλησης μετοχών.

SALAMIS TOURS (HOLDINGS) PUBLIC LTD
Το ΔΣ θα προτείνει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 20 Ιουνίου όπως πληρωθεί επιπρόσθετο μέρισμα για το έτος 2017 ύψους €1.826.457 το οποίο αναλογεί σε 5 σεντ ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι έχει ήδη καταβληθεί ως ενδιάμεσο μέρισμα το Νοέμβριο του 2017 ποσό €2.922.331 ή 8 σεντ ανά μετοχή.

STADEMOS HOTELS PLC
Το ΔΣ της εταιρείας προτείνει την καταβολή τελικού μερίσματος €0,04 σεντ ανά μετοχή για έγκριση από την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας.

ALKIS H. HADJIKYRIACOS (FROU-FROU BISCUITS) PUBLIC LTD
Κατά τη ΕΓΣ στις 31 Μαΐου 2018 εγκρίθηκε η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου για καταβολή μερίσματος ύψους €1.028.151 που αναλογεί σε €0,0104 σεντ ανά μετοχή.

Διαβάστε ακόμα: Στο peak της η αυτοαπασχόληση

ATLANTIC INSURANCE COMPANY PUBLIC LTD
Κατά την ΕΓΣ στις 6 Ιουνίου, εγκρίθηκε η πρόταση του ΔΣ για καταβολή μερίσματος ύψους 9,50 σεντ ανά μετοχή ονομαστικής αξίας €0,34. Το μέρισμα θα καταβληθεί στους δικαιούχους στις 28 Ιουνίου 2018.
 
BLUE ISLAND PLC
Το ΔΣ αποφάσισε όπως προτείνει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου, όπως καταβληθεί μέρισμα ύψους €0,015 για κάθε μετοχή σε μετρητά και το συνολικό ύψος του μερίσματος που προτείνεται είναι €231.567.

Δειτε Επισης

Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου- Συζητείται απλούστευση της ΚΑΠ
Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση της Ε.Ε. σε ΑΑΑ με σταθερή τάση ο Morningstar DBRS
Ν. Χριστοδουλίδης: Εθνική αποστολή με πανευρωπαϊκή διάσταση για την Κ.Δ. η Προεδρία της Ε.Ε. το 2026
Γ. Παπαναστασίου: Αξιόπιστο κέντρο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Η σημασία του Great Sea Interconnector
Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση