CIPA: Θερμό το ενδιαφέρον για Κύπρο στο  Ντουμπάι

Θερμό ήταν το ενδιαφέρον για την Κύπρο κατά το 5ο Global Family Office Investment Summit που διοργανώνεται στις στο Ντουμπάι (13-14 Μαρτίου)  όπου γραφεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων εύπορων οικογενειών ανά το παγκόσμιο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τα πλεονεκτήματα που έχει η Κύπρος.
Επικεφαλής της κυπριακής αποστολής ήταν ο Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), πλαισιωμένος από εκπροσώπους των big 4 στην Κύπρο καθώς επίσης και από εκπροσώπους εταιρειών παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο. Ενώπιον του συνεδρίου απηύθυνε ομιλία το  μέλος του ΔΣ Νικόλα Θεοχαρίδη με τίτλο: "A Look at Cyprus as a Unique Investment Destination & Gateway to Europe".
 
Θετικά είναι τα μηνύματα από τη συμμετοχή της Κύπρου στο συνέδριο ανέφερε ο κ. Θεοχαρίδης στο InBusinessNews από το Ντουμπάι, επισημαίνοντας υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο για την Κύπρο, ιδιαίτερα για τον τομέα των ακινήτων, το πρόγραμμα πολιτογράφησης που προσφέρει η Κύπρος καθώς επίσης και τον τομέα εγγραφής και διαχείρισης επενδυτικών ταμείων.

Οι εκπρόσωποι των Big 4 καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι των εταιρειών παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, ανέφερε ο κ. Θεοχαριδης, ανέλυσαν στους ενδιαφερόμενους τα πλεονεκτήματα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στην Κύπρο για την εγγραφή και διαχείριση επενδυτικών ταμείων. Πρόσθεσε πως όντως υπάρχει υπήρξε θερμό ενδιαφέρον καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες – διαχειριστές επενδυτικών ταμείων επιθυμούν να μεταφέρουν τα ταμεία τους σε άλλες δικαιοδοσίες.

Ο κ. Θεοχαρίδης επισήμανε πως στο συνέδριο υπήρξε παρουσία και άλλων κρατών που έχουν διαθέτουν παρόμοια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την Κύπρο, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να συνεχιστεί η προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό ως επενδυτικός προορισμός.
 
Στο επίκεντρο του συνεδρίου τέθηκαν θέματα της επικαιρότητας και ιδιαίτερα δημοφιλή όπως fintech, cryptocurrencies και blockchain.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το φετινό συνέδριο η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς συμμετείχαν γύρω στα 300 elite οικογενειακά γραφεία, διακεκριμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ετερογενών δραστηριοτήτων, σεΐχηδες, βασιλικές οικογένειες, ιδιωτικές εταιρείες επενδύσεων και επαγγελματίες του κλάδου τόσο από τη Μέση Ανατολή όσο και από τον υπόλοιπο πλανήτη.
 
 

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή