Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών: Παρουσίασε στόχους στον Υπ. Γεωργίας

Oι αρμοδιότητες, οι κεντρικοί στόχοι και οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών παρουσιάστηκαν σήμερα κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε επί τόπου ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών παρουσίασε τις άμεσες και σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο, ενώ διατυπωθήκαν εισηγήσεις για νέες δράσεις, δραστηριότητες, και καινοτομίες.

Ειδικότερα, έγινε αναφορά στην τρέχουσα ερευνητική δραστηριότητα από τους Προϊσταμένους Κλάδων και συζητήθηκαν οι δυνατότητες που δημιουργούνται για την άντληση και νέων πόρων, ιδιαίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για στήριξη των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου.

Ακολούθησε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν απόψεις για τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών.

Ο Υπουργός Γεωργίας εξήρε το πολυσχιδές και πολυσήμαντο έργο που επιτελείται στο ΙΓΕ σε θέματα ζωτικής σημασίας για την αγροτική ανάπτυξη στην Κύπρο, όπως αυτά της γενετικής βελτίωσης και προσαρμογής στις κλιματικές αλλαγές, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και αποδοτικότητας της φυτικής και ζωικής παραγωγής και της προστασίας φυτών.

Όπως τόνισε είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές οι δράσεις του Ινστιτούτου που υλοποιούνται στο πλαίσιο προγραμμάτων με εξωτερική χρηματοδότηση, τα οποία εξασφαλίζει σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι το Υπουργείο του θα συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθεια για διάχυση, αξιοποίηση και προβολή του σημαντικού έργου που επιτελεί το ΙΓΕ και εξέφρασε την πρόθεσή του για την περαιτέρω αναβάθμιση του.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή