CIPA: Στο Ντουμπάι για προσέλκυση family offices

Στην κορυφαία σύναξη γραφείων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων εύπορων οικογενειών ανά το παγκόσμιο συμμετέχει η Κύπρο με επικεφαλής τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA). Πρόκειται για το 5ο Global Family Office Investment Summit που διοργανώνεται στις 13-14 Μαρτίου στο Ντουμπάι.

Διαβάστε ακόμα: Το Εστία, η Κομισιόν και η πόρτα στην Ιρλανδία
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στο συνέδριο αναμένεται να παραστούν πέραν των 200 elite οικογενειακών γραφείων, διακεκριμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ετερογενών δραστηριοτήτων, σεΐχηδες, βασιλικές οικογένειες, ιδιωτικές εταιρείες επενδύσεων και επαγγελματίες του κλάδου τόσο από τη Μέση Ανατολή όσο και από τον υπόλοιπο πλανήτη, εκπροσωπώντας πάνω από $1 τρισ.  σε πλούτο επενδυτών, καθιστώντας το εν λόγω συνέδριο ως την μεγαλύτερη συγκέντρωση των ελίτ γραφείων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων εύπορων οικογενειών.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα τεθούν θέματα της επικαιρότητας και ιδιαίτερα δημοφιλή όπως fintech, cryptocurrencies και blockchain.
 
Της κυπριακής αποστολής θα ηγείται ο CIPA με το μέλος του ΔΣ Νικόλα Θεοχαρίδη να απευθύνει ομιλία στο συνέδριο με τίτλο: "A Look at Cyprus as a Unique Investment Destination & Gateway to Europe". Η κυπριακή αποστολή θα πλαισιώνεται από εκπροσώπους των big 4 στην Κύπρο καθώς επίσης και από εκπροσώπους εταιρειών παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο.
 
Ο επικεφαλής της αποστολής Νικόλας Θεοχαρίδης δήλωσε στο InBusinessNews πως ο CIPA θα παρουσιάσει την Κύπρο ως επενδυτικό προορισμό που μπορεί να αποτελέσει τη βάση μέσα από την οποίαν μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού μπορούν να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο και να διεκπεραιώνουν τις περιφερειακές τους δραστηριότητας και μέσα στην ΕΕ σαν σύνδεσμος μεταξύ Μέσης Ανατολής και Κύπρου.
 
Κληθείς να σχολιάσει τη σημαντικότητα του συνεδρίου, ο κ. Θεοχαρίδης υπογράμμισε πως το επίπεδο είναι πολύ υψηλό τόσο από πλευράς διοργάνωσης όσο και από πλευράς συμμετοχής καθώς συμμετέχουν εκπρόσωποι μεγάλων εύπορων οικογενειών της Μέσης Ανατολής αλλά και άλλων περιοχών που διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια, μεγάλη οικονομική ευχέρεια και ενδιαφέρονται πέραν από τους ορθόδοξους τρόπους επενδύσεων (χρηματιστήρια εξωτερικού, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια) να εξεύρουν ευκαιρίες άμεσων επενδύσεων. «Είναι με αυτό το σκεπτικό που συμμετέχουμε για να προωθήσουμε την Κύπρο ως προορισμό άμεσων επενδύσεων, ενώ μέσω της ομιλίας μας θα προωθήσουμε τον τομέα των επενδυτικών ταμείων της Κύπρου σαν μέσο πραγματοποίησης επενδύσεων ανά το παγκόσμιο».

Διαβάστε ακόμα: ΟΑΥ: Στα βαθιά ο διάλογος με ιατρούς
 
Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στο εν λόγω συνέδριο ο CIPA και πάντοτε επιδεικνύεται ζωηρό ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες για την Κύπρο, ενώ στο παρελθόν παραχωρήθηκε και από την κυπριακή αποστολή συνέντευξη προς το τοπικό κανάλι CNBC. To επίκεντρο στρέφεται σε χώρες του Αραβικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής, αλλά στο συνέδριο συμμετέχουν και εκπρόσωποι από την Αμερική. Για παράδειγμα στο προηγούμενο συνέδριο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των οικογενειών Rockefeller και Kennedy.
 

Δειτε Επισης

«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες