CIPA: Οι πολιτογραφήσεις δεν θέλουν άστοχους χειρισμούς

Η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και ο στόχος της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, υπήρξαν αποτέλεσμα και των πολλών και συντονισμένων προσπαθειών που καταβλήθηκαν από την κυβέρνηση για αποκατάσταση της φήμης και της αξιοπιστίας της Κύπρου, τονίζει ο CIPA, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες αυτές συνεχίζονται και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άστοχους ή απρόσεκτους χειρισμούς και προσεγγίσεις.

Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), Μιχάλης Π. Μιχαήλ, σχολιάζοντας το θέμα της δημοσιοποίησης ονομάτων των επενδυτών που πολιτογραφούνται, ο κ. Μιχαήλ εξήγησε ότι το Πρόγραμμα Πολιτογράφησης μέσω επένδυσης εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό κίνητρο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Διαβάστε ακόμα: ​​​​3,381 υπηκοότητες σε ξένους επενδυτές

«Το Πρόγραμμα Πολιτογράφησης μέσω επένδυσης είχε σημαντική συμβολή στην προσπάθεια που κατέβαλε η χώρα μας για να εξέλθει της οικονομικής κρίσης και να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο Πρόεδρος του CIPA, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και τα ΜΜΕ όπως συνεχίσουν να το διαχειρίζονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. 

Σε σχέση με την πρόταση για δημοσιοποίηση των ονομάτων των επενδυτών που πολιτογραφούνται βάσει του συγκεκριμένου Προγράμματος, η οποία συζητήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, ο Οργανισμός συμφωνεί πλήρως με την τοποθέτηση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι «για την προώθηση του Προγράμματος Πολιτογράφησης, ο CIPA έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ενώ παρενέβη σε κάθε περίπτωση που διαπίστωσε ότι προέκυψαν φαινόμενα εκμετάλλευσης ή και παραπληροφόρησης επενδυτών σχετικά με τις πρόνοιές του».

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, εντάσσονται οι πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, με στόχο ένα πιο αυστηρό και ελεγχόμενο πλαίσιο για την υποβολή αιτήσεων για πολιτογραφήσεις.

Καταληκτικά ο Πρόεδρος του CIPA τόνισε ότι η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και ο στόχος της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, υπήρξαν αποτέλεσμα και των πολλών και συντονισμένων προσπαθειών που καταβλήθηκαν από την κυβέρνηση για αποκατάσταση της φήμης και της αξιοπιστίας της χώρας μας. «Οι προσπάθειες αυτές συνεχίζονται. Δεν έχουμε περιθώρια για άστοχους ή απρόσεκτους χειρισμούς και προσεγγίσεις», είπε σχετικά.

Δειτε Επισης

Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης