Powered by

Πόλεις του μέλλοντος η Λευκωσία και η Λεμεσός

Στην κορυφή της λίστας με τις μικρές ευρωπαϊκές πόλεις του μέλλοντος για τη διετία 2018/2019 βρίσκεται η Λευκωσία, σύμφωνα με το περιοδικό fDi Magazine που ανήκει στον όμιλο της Financial Times.

Συγκεκριμένα, η πρωτεύουσα της Κύπρου αναδείχθηκε πρώτη σε θέματα ανθρώπινου κεφαλαίου και lifestyle στη μεγάλη έρευνα fDi European Cities and Regions of the Future 2018/2019 με αποτέλεσμα να κατατάσσεται ανάμεσα στους υποσχόμενους επενδυτικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα: «Απογειώνεται» το ενεργητικό των funds στην Κύπρο

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Λευκωσία άφησε πίσω της πόλεις όπως η Βασιλεία, η Γενεύη και η Οξφόρδη.

Σημειώνεται ακόμα ότι σημαντική διάκριση απέσπασε και η Λεμεσός, η οποία κατέλαβε την όγδοη θέση στη λίστα με τις μικροευρωπαϊκές πόλεις (micro European cities) του μέλλοντος 2018/2019 επίσης στην κατηγορία ανθρώπινο κεφάλαιο και lifestyle.


Στις μικρές πόλεις κατατάσσονται οι πόλεις με πληθυσμό μεταξύ 100,000 και 350,000, ενώ στις micro πόλεις, ο πληθυσμός δεν ξεπερνά τους 100,000 κατοίκους.

Όσον αφορά τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις του μέλλοντος, νικητής αναδείχθηκε το Λονδίνο, αφήνοντας πίσω του το Δουβλίνο και το Παρίσι, ενώ ακολουθούν το Άμστερνταμ και η Μόσχα.

Στην αντίστοιχη κατηγορία (human capital/lifestyle), στην οποία η Λευκωσία κέρδισε την πρωτιά, στους μεγάλους ευρωπαϊκούς προορισμούς πρώτο είναι και πάλι το Λονδίνο, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση κατατάσσονται η Μόσχα και το Παρίσι.

Δειτε Επισης

Το τρίπτυχο ζητημάτων που ανέδειξε στο Ecofin ο Κεραυνός-Εγκρίθηκε το τροποποιημένο ΣΑΑ της Κύπρου
Εβδομαδιαίες ζημιές 0,71% για το ΧΑΚ
«Τεχνικές αδυναμίες και μονομερής ενέργεια στη μελέτη βιωσιμότητας για Κέντρο Φιλοξενίας»-Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ στον Φ. Φαίδωνος
Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή δήλωσης εισοδήματος ατόμου-Δόθηκε παράταση
Ζητά συνάντηση με Χριστοδουλίδη για επίλυση προβλημάτων στον ΕΟΑ Πάφου το ΕΒΕΠ
Γενικό Λογιστήριο: Υπογραφή σύμβασης για σύστημα συντάξεων δημόσιων και ημικρατικών υπαλλήλων
Γιάννης Παναγιώτου στο EPSCO της Ε.Ε.: Θετική η πορεία της κυπριακής αγοράς εργασίας
Οριακή μείωση ανάπτυξης και χαμηλότερος πληθωρισμός-Οι νέες προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Απώλειες για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Προς έγκριση από το Ecofin το τροποποιημένο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου