Κουγιάλης: Εμπόδιο για το χαλλούμι ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής

Το θέμα της κατοχύρωσης του χαλλουμιού έχει αναδειχθεί πολλάκις από τα ΜΜΕ της Κύπρου ως ένα από τα μείζονα ζητήματα, που κλήθηκε να διαχειριστεί το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Με αφορμή την παρουσία του Υπουργού Γεωργίας στο Παγκύπριο Συνέδριο Γεωργίας, που διοργανώθηκε στις 26 Ιανουαρίου στη Λάρνακα, το InBusinessNews TV ρώτησε ευθέως τον Νίκο Κουγιάλη σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία κατοχύρωσης.

Ο κ. Κουγιάλης αποκάλυψε ότι «η κατοχύρωση βρίσκεται στο τελικό στάδιο εδώ και περίπου 6-7 μήνες, καθώς υπάρχει κάποια διαφωνία με την Επιτροπή για το πώς πρέπει να τροποποιηθεί ο Κανονισμός της Πράσινης Γραμμής, για να επιτρέπεται η έλευση χαλλουμιού από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές και η εξαγωγή του στην Ευρώπη».

Διαβάστε ακόμα: Κουγιάλης: Κύπριοι επιχειρηματίες σαμποτάρουν το χαλλούμι

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Υπουργός Γεωργίας αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του τρόπου με τον οποίο θα καταβάλλονται από εφέτος οι γεωργικές αποζημιώσεις, καθώς και στην αλλαγή των διαδικασία αποζημίωσης των γεωργών για τις ζημιές που δεν καλύπτονται από τα όποια σχέδια των ασφαλιστικών εταιρειών και του ΟΓΑ η οποία, κατά το παρελθόν, παρουσίαζε καθυστερήσεις που μπορούσαν να φθάσουν μέχρι και τα τέσσερα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Ξανά στο προσκήνιο η κυπριακή γεωργία

Ο κ. Κουγιάλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας και κατ’ επέκταση της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος, προκειμένου να ενισχυθεί η βιομηχανία του χαλλουμιού και οι εξαγωγές του.

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή