Οργή κατόχων αξιόγραφων για «νεκρανάσταση» Ταμείου Αλληλεγγύης

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων εκφράζει θλίψη, απογοήτευση και αγανάκτηση για την ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών σχετικά με τη νεκρανάσταση, όπως αναφέρει, του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης.


 
Σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «ήταν με την εντύπωση ότι ο Υπουργός Οικονομικών γνώριζε ότι η πώληση αξιογράφων σε όλους τους ιδιώτες κηρύχθηκε παράνομη από την Κεντρική Τράπεζα, την Κεφαλαιαγορά, τη Βουλή και τα ελληνικά δικαστήρια. Άρα η αναφορά του κυρίου Υπουργού σε νομικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και περιττή είναι και εκ του πονηρού υποβάλλεται».
 
«Μήπως τα ελληνικά δικαστήρια δεν βρίσκονται στην Ευρώπη και δεν ακολουθούν την ευρωπαϊκή δικονομία», διερωτάται ο Σύνδεσμος και προσθέτει ότι υποβάλει αυτή την ερώτηση για να υπενθυμιστεί ο κ. Υπουργός, όπως αναφέρει, «ότι σε 44 αγωγές που εκδικάστηκαν στην Ελλάδα, μια κυπριακή τράπεζα καταδικάστηκε για πραγματικές και ηθικές αποζημιώσεις».
 
«Και όταν για μια υπόθεση, η εν λόγω τράπεζα, τόλμησε (γιατί περί τόλμης πρόκειται) να εφεσιβάλει την απόφαση του πρωτοδικείου, η απόφαση του Εφετείου ήταν καταπέλτης εναντίον της», προσθέτει.
 
Επιπλέον, ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων διερωτάται «κατά πόσο ο Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ήταν ενήμερος για τα έωλα σχέδια του Υπουργού Οικονομικών, όταν ο πρώτος υπέβαλλε πριν λίγες μέρες τη γνωστή πρόταση νόμου για την αποζημίωση των θυμάτων που κατασπάραξε η κυβέρνηση που στηρίζει, με τις αποφάσεις που πήρε τον Μάρτιο 2013».
 
Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι λεπτομερή απάντηση στον Υπουργό και στην κυβέρνηση που εκπροσωπεί, θα δώσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου σε προσεχή συνεδρία του η οποία θα πραγματοποιηθεί σύντομα και προσθέτει ότι «οι κάτοχοι αξιογράφων θα απαντήσουν στον υποψήφιο που στηρίζει τον Υπουργό, στις 28 του Γενάρη».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών