Κοινή πρόταση για καταθέτες από Λιλλήκα και ΣΥΚΑΛΑ

Στη διαμόρφωση μιας κοινής πρότασης για λύση του ζητήματος των κουρεμένων καταθετών στοχεύει ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) και ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, με τις οικονομικές ομάδες των δύο να προχωρούν σε νέα συνάντηση για καταρτισμό αυτής της πρότασης. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα μετά από συνάντηση που είχε ο κ. Λιλλήκας με το ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ στα Γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Λιλλήκας αφού ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ είπε πως είχαν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση προτάσεων στο παρελθόν σε μια προσπάθεια να επιλυθεί και να αρθεί η αδικία με το κούρεμα των καταθέσεων. Όπως είπε, το κούρεμα ήταν και παραμένει μια ληστεία των κόπων χιλιάδων συμπατριωτών μας με ένα απαράδεκτο τρόπο.
 
«Θεωρούμε ότι αυτή η κοινωνική αδικία πρέπει να αποκατασταθεί, έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες, οι οποίες κινούνται στην ίδια λογική και φιλοσοφία με αυτές του ΔΣ του ΣΥΚΑΛΑ», είπε. Πρόσθεσε πως μια συνάντηση της ομάδας των οικονομολόγων του εκλογικού του Επιτελείου με τους οικονομολόγους του Συνδέσμου, μπορούν να καταλήξουν σε κοινή πρόταση και σε κοινές θέσεις.
 
Όπως ανέφερε, πρόθεση τους είναι να εξευρεθεί εκείνη η λύση που να ικανοποιεί τα μέλη του ΣΥΚΑΛΑ να άρει αυτή την αδικία, να είναι κοστολογημένη και να είναι και υλοποιήσιμη. «Αυτή είναι η πρόθεση και αυτή θα είναι και η τελική πρόταση που θα καταθέσουμε και προς τον ΣΥΚΑΛΑ αλλά και προς την κυπριακή κοινωνία», είπε.
 
Στις δικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος του ΣΥΚΑΛΑ Αδωνις Παπακωνσταντίνου είπε πως η συνάντηση εμπίπτει στην πρόσκληση του Συνδέσμου στους υποψήφιους Προέδρους για συνάντηση και συζήτηση των προθέσεων τους σε περίπτωση εκλογής τους στην Προεδρία.
 
Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπάρχουν και από πλευράς ΣΥΚΑΛΑ αλλά και από πλευράς Γιώργου Λιλλήκα αρκετές ιδέες και για αυτό το λόγο συμφώνησαν πως το επόμενο βήμα είναι να υπάρξει μια συνάντηση των οικονομικών κλιμακίων του Συνδέσμου και της Συμμαχίας για επεξεργασία από κοινού τις προτάσεις που έχει η κάθε πλευρά.
 
Κυπριακό

Σε δηλώσεις του για το Κυπριακό, ο κ. Λιλλήκας είπε πως οι αυτοσχεδιασμοί και η  αδιέξοδη πολιτική του Πρόεδρου Αναστασιάδη , για την οποία εμείς προειδοποιούσαμε, έδωσε την ευκαιρία στον κ. Ακιντζί να κλείσει ουσιαστικά την πόρτα σε κάθε προσπάθεια λύσης και να εστιάζει την όποια πρωτοβουλία  όπως και ο Νίκος Αναστασιάδης, σε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που στοχεύουν, από τουρκικής πλευράς στη νομιμοποίηση της διχοτόμησης.
 
Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι την ώρα που οι κυβερνώντες και οι συνοδοιπόροι τους στο Κυπριακό, πανηγύριζαν γιατί φέραμε δήθεν την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της, στα θέματα Ασφάλειας και Εγγυήσεων, το Κυπριακό μετατρέπεται και πάλι σε θέμα ΜΟΕ και πρόσθεσε πως η αδιέξοδη πολιτική του κ. Αναστασιάδη και «η τακτική του να δώσει τα πάντα» σε ό,τι αφορά την εσωτερική διακυβέρνηση και τη νομή της εξουσίας, έφερε την Τουρκία για ακόμα μια φορά σε θέση ισχύος στις διαπραγματεύσεις.
 
«Η Τουρκία εξασφάλισε όλα όσα απαιτούσε  στις εσωτερικές πτυχές χωρίς να κάνει ούτε ένα μικρό βήμα που να ικανοποιεί  τις δικές μας απαιτήσεις για τις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού», είπε.

Καταλήγοντας, ο κ. Λιλλήκας μίλησε για την επερχόμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, λέγοντας πως για ακόμα μια φορά σώμα θα ενημερωθεί εκ των υστέρων και χωρίς καμία πρόθεση εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναπτύξει ένα παραγωγικό συλλογικό προβληματισμό  με στόχο τη χάραξη μιας νέας πορείας ικανής να μας βγάλει από τα σημερινά τραγικά αδιέξοδα και να φέρει το κυπριακό σε τροχιά δίκαιης λύσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή