Δημητριάδης: Θα βρούμε τρόπο για τις δημόσιες μεταφορές

Νομική γνωμάτευση ζητήθηκε για το θέμα των υπερπληρωμών και της διακοπής υπηρεσίας που ανέκυψε σε σχέση με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ).

Όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριος Δημητριάδης την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, μιλώντας στο Δημαρχείο Παραλιμνίου, ακολούθως της σύσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα αναπτυξιακά έργα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, την περασμένη Πέμπτη δόθηκαν οδηγίες από τον ίδιο όπως ζητηθεί άμεσα νομική γνωμάτευση από την Νομική Υπηρεσία για το θέμα, με τις σχετικές επιστολές να αποστέλλονται την επομένη.

Εν τω μεταξύ, ωστόσο, είχε παραληφθεί και η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή, στην οποία γίνεται εισήγηση όπως ζητηθεί νομική γνωμάτευση. 

Ο κ. Δημητριάδης υπέδειξε πρόσθετα πως για το θέμα της ανάκτησης ή για το θέμα των υπερπληρωμών διαφάνηκε ότι ενδεχόμενες υπερπληρωμές έχουν προκύψει μετά από τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων που έγινε από το υπουργείο.

«Το θέμα των συμβάσεων, να ελέγξουμε τις οικονομικές καταστάσεις, ήταν ένα θέμα το οποίο είχα θέσει ως προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή που είχα αναλάβει. Αυτό δεν είχε γίνει για διάφορους λόγους, με κύριο λόγο ότι δεν είχαν υποβληθεί οικονομικές καταστάσεις από τους ανάδοχους, εκτός από το 2010», είπε σχετικά. 

Όπως ανέφερε, ξεκίνησαν οι έλεγχοι το 2015 και έχουν προκύψει κάποια θέματα ενδεχόμενων υπερπληρωμών όχι μόνο για τον ΟΣΕΛ αλλά και για άλλες εταιρείες. «Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο διαχειριζόμαστε στο υπουργείο εδώ και κάποιους μήνες και προσπαθούμε να δούμε πώς θα το χειριστούμε. Και λέω ενδεχόμενες υπερπλήρωμες, διότι υπάρχουν κάποια ανοικτά θέματα με τις εταιρείες, τα οποία έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες επιτροπές», πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης.

Σημείωσε επίσης πως το θέμα «ΟΣΕΛ» αφορά και στο πρακτικό κομμάτι. «Ακόμη κι αν κριθεί ότι για τον οιονδήποτε λόγο θα πρέπει να διακοπεί η παροχή υπηρεσίας από τον οιοδήποτε ανάδοχο, οι δημόσιες μεταφορές είναι ένα δημόσιο αγαθό το οποίο οφείλουμε ως κράτος να παρέχουμε προς τους πολίτες μας», εξήγησε ο υπουργός.

«Είναι μια υπηρεσία που πρέπει να παρέχεται και πρακτικά θα πρέπει να εξεύρουμε τον τρόπο παροχής αυτής της υπηρεσίας», επεσήμανε ο κ. Δημητριάδης. 

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή