Γ. Εισαγγελέας: Θα αξιολογηθεί η κατάθεση Βγενόπουλου

Η Νομική Υπηρεσία θα αναμένει να δει το περιεχόμενο της ανακριτικής κατάθεσης που έδωσε την Τρίτη 21 Ιουνίου στην Αθήνα ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ακολούθως θα προβεί στην αξιολόγηση της, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

 

Ο Πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος υπέβαλε την Τρίτη 21 Ιουνίου έγγραφη ανωμοτί κατάθεση στη 10η ειδική ανακρίτρια στην Αθήνα για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής των κυπριακών Αρχών. Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή έχει κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη, ότι υπάρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επανέλαβε ότι «είναι άνθρακας ο θησαυρός».

Όπως ισχυρίστηκε,  σε αντίθεση με όσα είχαν γραφτεί σε μερίδα του Τύπου κλήθηκε να δώσει μια κατάθεση, όχι για καμία σοβαρή υπόθεση, αλλά για το περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων της Λαϊκής Τράπεζας του 2009 και του 2010. «Έχουμε ζητήσει υποθέσεις που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, να κριθούν εδώ. Μας φαίνεται πολύ περίεργο ότι η Κύπρος θέλει να κάνει τις δικές της διαδικασίες αλλά συμπτωματικά πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα».

“Θα δούμε την ανακριτική κατάθεση και θα την αξιολογήσουμε” δήλωσε ο κ. Κληρίδης μετά από σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ.

Ερωτηθείς εάν έχουν εντοπιστεί τα δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Μπουλούτας και Φόρος ενόψει της αυριανής ακρόασης της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για παραπομπή της ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο κ. Κληρίδης είπε ότι “ακόμα καταζητούνται”.

Εκτός από τους Μπουλούτα και Φόρο, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι και τα πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας Παναγιώτης Κουννής και Νεοκλής Λυσάνδρου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί χειραγώγησης της αγοράς λόγω της μη ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, ως είχαν υποχρέωση, για την απομείωση της υπεραξίας της Λαϊκής την περίοδο 2011, που είχε ως αποτέλεσμα τη φερόμενη παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.

Κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση της Λαϊκής, στις 11 Μαΐου, η Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Σοφία Χατζηκυριάκου όρισε τη χρονική προθεσμία μέχρι τις 23 Ιουνίου για έλεγχο εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των κατηγορούμενων Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, οι οποίοι παραμένουν μέχρι στιγμής άφαντοι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κ. Χατζηδάκης: Ελλάδα και Κύπρος έχουν ξεπεράσει την κρίση-Δέσμευση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα
Οπισθοχώρησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Κύπρος...Έπεσε έξι θέσεις στην ψηφιακή ανταγωνιστικότητα το 2023
Μελέτη του ΚΟΕ επιβεβαιώνει τους κινδύνους από την ΑΤΑ- Πιθανόν να επιδεινώσει τις πληθωριστικές τάσεις
Σημαντική μείωση της ανεργίας σε ετήσια βάση τον Απρίλιο-Υποχώρησε στα 9.343 πρόσωπα
Υστερούν σε χρηματοοικονομικές γνώσεις οι Κύπριοι-Τα αποτελέσματα μελέτης του ΚΟΕ του Παν. Κύπρου
Ένωση Πλοιοκτητών: Έμπρακτη συμμετοχή στην προσπάθεια «Αμάλθεια»-Προσέφερε τρόφιμα αξίας €300.000
Στα €6,76 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Μέχρι τις 27 Μαΐου οι πρώτοι προϋπολογισμοί των Επ. Οργανισμών Αυτοδιοίκησης
Παρέμβαση ΥΠΟΙΚ για καταβολή συντάξεων ζητούν πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Υπ. Γεωργίας: Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται για ζημιές από χαλάζι