Νέο σχέδιο εργοδότησης μακροχρόνια ανέργων

Σχέδιο ύψους 7.3 εκατ. ευρώ για πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων αποφάσισε την Τρίτη 14 Ιουλίου το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας της Κυβέρνησης για την άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας έχει εγκριθεί σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο «Σχέδιο Εργοδότησης μακροχρόνια ανέργων» με συνολικό προϋπολογισμό €7.300.000, το οποίο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Σχέδιο προνοεί για την παροχή ενισχύσεων-χορηγιών σε επιχειρήσεις ή και εργοδότες- αυτοεργοδοτούμενα άτομα για διευκόλυνση της πρόσληψης ατόμων που ανήκουν στην ομάδα στόχο, όπως αυτή ορίζεται στο Σχέδιο.

Σε δηλώσεις της, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, είπε ότι κατά «τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου έχει εγκριθεί νέο σχέδιο πρόσληψης ανέργων, με συνολικό προϋπολογισμό 7.3 εκατ. ευρώ και το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο».

Ερωτηθείσα είπε ότι “η διάρκεια εργοδότησης είναι για δέκα μήνες”, κατά τους οποίους “θα υπάρχει επιδότηση του 60% και για επιπρόσθετους δύο μήνες, για τους οποίους (οι μισθοί) πρέπει να καταβληθούν από την επιχείρηση”, σημειώνοντας ότι “ουσιαστικά αφορά πρόσληψη ενός έτους”.

Η κ. Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι το Υπουργείο της στοχεύει σε 1.200 άνεργους και μακροχρόνια άνεργους, δηλαδή να είναι εγγεγραμμένοι πέραν των έξι μηνών ως άνεργοι.

Το σχέδιο απευθύνεται σε οποιανδήποτε επιχείρηση που επιθυμεί να εργοδοτήσει υπαλλήλους από τους εγγεγραμμένους μακροχρόνια άνεργους στην Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Η χορηγία θα παραχωρείται μόνο για τους πρώτους δέκα μήνες απασχόλησης και με υποχρέωση του εργοδότη για απασχόληση του επιδοτούμενου για δύο επιπρόσθετους μήνες χωρίς επιχορήγηση.

Η προκήρυξη του Σχεδίου θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου 2015.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή