ΣΥΚΑΛΑ: Άνοιγμα λογαριασμών των εμπλεκομένων

Χαιρετίζουν την τοποθέτηση του Γενικού Ελεγκτή ότι θα προχωρήσει σε διερεύνηση των καταγγελιών που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας αναφορικά με την Λαϊκή Τράπεζα  ο Σύνδεσμος Καταθετών της Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ). Τονίζει ότι "είναι σημαντικό στην προσπάθεια αυτή να γίνει διερεύνηση για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν την διαφενόμενη διαπλοκή και διαφθορά που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας".

Όπως αναφέρει ο ΣΥΚΑΛΑ, οι κύριες ερωτήσεις που πρέπει άμεσα να απαντηθούν είναι:

Α) Το βαθμό συμμετοχής της κας. Γεωρκάτζη στις συνεδριάσεις της Αρχής Εξυγίανσης ενώ δήλωσε στο παρελθόν ότι δεν θα συμμετείχε σε θέματα που αφορούν την Λαική Τράπεζα.

Β) Την καταγγελία για συνέχιση συμμετοχής της θυγατέρας της κας. Γεωρκάτζη σε θέματα που αφορούν το γραφείο του πατέρα της ο οποίος είναι δικηγόρος του κου. Βγεννόπουλου και της MIG.

Γ) Την καταγγελία ότι η κα. Γεωρκάτζη διατηρούσε κανάλια επικοινωνίας με το νομικό επιτελείο του κου Βγενόπουλου με τρόπο ώστε να γνωρίζουν τις εξελίξεις στην νομική εκπροσώπηση της Λαϊκής πριν ακόμα να ενημερωθεί η διαχειρίστρια και ενδεχόμενα πριν ακόμα να εκδοθεί η σχετική απόφαση.

Δ) Την καταγγελία για ύπαρξη σύγκρουσης συμφερόντων η υπαρξης ευνοικής σύμβασης δανείου του δικηγορικού γραφείου το οποίο αναλαμβάνει την διαχείριση της υπόθεσης του Βγενόπουλου.

Ε) Την καταγγελία για καθυστέριση έγκρισης των αιτημάτων της Διαχειρίστριας προς εγγραφή των διαταγμάτων εναντίον των εναγομένων στην σχετική Υπόθεση.

Ζ) Την καταγγελία για τις συνθήκες οι οποίες προκάλεσαν την παραίτηση 2 υπαλλήλων της Λαικής Τράπεζας οι οποίοι αποτελούν βασικούς μάρτυρες στην διαδικασία εναντίον του κου Βγενόπουλου.

Η) Την καταγγελία για παρέμβαση της κας. Γιωρκατζη και απαίτηση της για απόσυρση της διαιτησίας η οποία ενδεχόμενα να αποφέρει Ευρώ 2 δις στην Λαική.

Ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι "είναι σαφές ότι η έρευνα του Γενικού Ελεγκτή δεν είναι αρκετή αφού οι δυνατότητες ελέγχου φθάνουν μόνον σε θέματα που αφορούν την δημόσια διοίκηση. Σε μια υπόθεση που μυρίζει διαπλοκή είναι σαφές ότι ο Γενικός Εισαγγελέας πρέπει να ζητήσει άμεσα το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων προσώπων για να διαπιστωθούν οι οικονομικές σχέσεις όλων των προσώπων που σχετίζονται με την πρόσφατη απόφαση για αλλαγή των δικηγόρων της υπόθεσης".

Παράλληλα, ο ΣΥΚΑΛΑ υπενθυμίζει ότι "το χρονικό έναυσμα των τελευταίων εξελίξεων συνέπεσε με την διαδικασία παρακοής εναντίον των Εναγομένων στην αγωγή της Λαϊκής, για τον λόγο ότι κατά παράβαση των διαταγμάτων των δικαστηρίων δεν αποκάλυπταν τις οικονομικές τους συναλλαγές τον τελευταίο ένα χρόνο. Με αυτή την διαδικασία οι εναγόμενοι θα αναγκάζονταν να αποκαλύψουν στο δικαστήριο τις οικονομικές τους συναλλαγές".

Τέλος, ο ΣΥΚΑΛΑ ερωτά "ποιους πλήρωναν οι Εναγόμενοι, πότε και γιατί. Αυτό το ερώτημα φαίνεται να ενοχλεί τους εναγόμενους σε αυτήν την υπόθεση αφού δεν αποκάλυπταν τις πληροφορίες αυτές στο δικαστήριο. Το ερώτημα που αβίαστα προκύπτει είναι αν η αποκάλυψη των οικονομικών στοιχείων των Εναγομένων ενοχλεί και οποιοσδήποτε άλλους εμπλεκόμενους έχοντας υπ’ όψιν ότι τουλάχιστον χρονικά οι τελευταίες εξελίξεις συναρτώνται με τις προσπάθειες της Λαϊκής για αποκάλυψη των στοιχείων αυτών".

Δειτε Επισης

Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι