Ώθηση οικονομικής δραστηριότητας μέσω υλοποίησης μεγάλων αναπτύξεων

Την κοινή πεποίθηση ότι η υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων θα είναι καταλύτης για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής δραστηριότητας στην Κύπρο, εξέφρασαν στη συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή, η ηγεσία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, τονίστηκε ότι η υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην κυπριακή κοινωνία, όπως νέες θέσεις εργασίας, εισροή φορολογικών εσόδων στα ταμεία του κράτους, επενδυτικές ευκαιρίες και αναπτυξιακό όφελος για την ευρύτερη οικονομία της χώρας. Έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση των έργων, καθώς και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας στην Κύπρο.

Επί τάπητος τέθηκε η μεγαλεπήβολη επένδυση στη Γεροσκήπου και πιο συγκεκριμένα το μοντέλο που υιοθετείται στις διαδικασίες αδειοδότησης, το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να αφήσει πίσω του ένα θετικό προηγούμενο, ένα πρότυπο για την επιτάχυνση των διαδικασιών που συνδέονται με τις μεγάλες αναπτύξεις και τη διευκόλυνση των επενδύσεων.  

Με το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέας Δημητριάδης, ανέφερε ότι «ήταν μία πάρα πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση. Είναι κοινή η διαπίστωση ότι η υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή δραστηριότητα». Πρόσθεσε ότι «επιβάλλεται να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που διαχρονικά αποτελούσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Οι διεργασίες που σχετίζονται με την επένδυση στη Γεροσκήπου μπορούν να αφήσουν πίσω τους ένα θετικό προηγούμενο». Ο κ. Δημητριάδης κατέληξε ότι «ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων επιδιώκει στενή συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην κοινή προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη και επιστροφή στην ευημερία».

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή