Συνέρχεται Ανώτατο για αναφορές Προέδρου

Συνέρχεται τη Δευτέρα η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου προκειμένου να εξετάσει από κοινού τη συνταγματικότητα των τεσσάρων νομοθετημάτων που ενέκρινε η Βουλή για τις εκποιήσεις, για τα οποία έκανε αναφορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο συνήλθε αρχικά στις 16 Σεπτεμβρίου για τα νομοθετήματα που ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και είχε αποφασίσει ότι και οι τέσσερις αναφορές θα πρέπει να ακολουθήσουν κοινή πορεία μετά από εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, για την οποία δεν είχαν ένσταση και οι δικηγόροι της Βουλής.

Όπως είχε αναφέρει ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Μύρωνας Νικολάτος, η ακρόαση και για τις τέσσερις αναφορές θα ολοκληρωθεί την ίδια μέρα και η Ολομέλεια του Ανωτάτου θα επιφυλαχθεί για τη γνωμοδότησή της.

Εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας παρουσιάστηκαν στην πρώτη ακρόαση ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου και ο Δικηγόρος Α` της Δημοκρατίας Δημήτρης Λυσάνδρου. Οι νομικοί σύμβουλοι της Βουλής των Αντιπροσώπων που παρουσιάστηκαν ήταν ο Χρίστος Κληρίδης, ο Γιώργος Σεραφείμ και ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

Οι αναφορές που έγιναν στο Ανώτατο αφορούν τα ακόλουθα νομοθετήματα:

1. O περί της Αναστολής Είσπραξης Οφειλών, Προστασίας της Κύριας Κατοικίας και της Επαγγελματικής Στέγης και της Ρύθμισης Άλλων Συναφών Θεμάτων (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμος του 2014.
2. Ο περί Απαλλαγής Εγγυητών από την Εγγύηση Εκπλήρωσης της Υπόσχεσης ή της Υποχρέωσης Χρέους Μετά την Εκποίηση Ενυπόθηκου Ακινήτου Νόμος του 2014.
3. Ο περί Απαλλαγής Ενυπόθηκου Οφειλέτη και Εγγυητών από την Εγγύηση Εκπλήρωσης της Υπόσχεσης ή της Υποχρέωσης Χρέους Μετά την Εκποίηση Ενυπόθηκου Ακινήτου Νόμος του 2014.
4. Ο περί Αναστολής της Ισχύος του περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικού) Νόμου του 2014, Νόμος του 2014.

Δειτε Επισης

Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Στη Νέα Υόρκη για επαφές ο Γιώργος Παπαναστασίου-Στο επίκεντρο οι επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών