Προς αξιολόγηση η προσφορά για το παλιό λιμάνι Λεμεσού

Μέχρι το τέλος Αυγούστου ενδεχομένως να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της μίας και μοναδικής προσφοράς που υπεβλήθη στην Αρχή Λιμένων από προσφοροδότη, για τη διαχείριση του παλιού λιμανιού της Λεμεσού.

Θα καταβληθεί προσπάθεια η αξιολόγηση της προσφοράς να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, χωρίς αυτό να είναι όμως βέβαιο, λόγω του ότι μεσολαβούν οι θερινές διακοπές, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Αλέκος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι “δεν θα μας πάρει πολύ χρόνο να την αξιολογήσουμε”.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι η προσφορά, η οποία λήφθηκε από Κύπριο που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, αφορά το ποσό των €2,6 εκατ. το χρόνο, ενώ το ελάχιστο ποσό που καθορίστηκε στους όρους της προσφοράς ήταν €2,3 εκατ. το χρόνο. Η προσφορά αξιολογείται από επιτροπή αξιολόγησης που έχει οριστεί από το ΔΣ της Αρχής και στην περίπτωση που ανταποκρίνεται στους όρους των εγγράφων, το ΔΣ της ΑΛΚ θα προχωρήσει σε κατακύρωσή της και σε έναρξη της περιόδου διαχείρισης.Η διάρκεια της σύμβασης για τη διαχείριση του παλιού λιμανιού είναι δέκα χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα δέκα, όπως ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Στο χώρο του παλιού λιμανιού υπάρχουν περίπου 6.000 τετραγωνικά μέτρα διαθέσιμων χώρων προς ενοικίαση, που στεγάζονται σε 18 κτίρια και θα νοικιαστούν ως καφετέριες, εστιατόρια ή γραφεία. Η διαδικασία των προσφορών άρχισε τον Ιούνιο και περιελάμβανε επίσκεψη των ενδιαφερομένων στο παλιό λιμάνι και έληξε την 1η Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή