"Επίθεση κατά της γραφειοκρατίας"

Επίθεση στην γραφειοκρατεία εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από το βήμα της εκδήλωσης του Κυπριακού Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «μέσα από τις συνεχείς προσπάθειες της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, όπως επίσης και των επαγγελματιών τόσο η οικονομία όσο και ο χρηματοπιστωτικός τομέας έχουν σταθεροποιηθεί και τώρα αναμένουμε επιστροφή στην ανάπτυξη το 2015, δηλαδή πολύ ενωρίτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν».

Επεσήμανε δε πως για πρώτη φορά σε μήνες καταγράφεται αύξηση στις εγγραφές νέων εταιρειών στην Κύπρο, ενώ έχει σταματήσει η ανοδική τάση της ανεργίας, καθώς και την επιτυχημένη έκδοση  ομολόγων ύψους  €750 εκατομμυρίων στις διεθνείς αγορές. «Η Κύπρος για πρώτη φορά από το Μάη του 2011 είναι στις αγορές», σημείωσε.

«Όλα τα πιο πάνω μεταφράζονται στην ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Ταυτόχρονα τώρα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε πιο σταθερά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να εξαπολύσουμε μια επίθεση κατά της γραφειοκρατίας, μια μεταρρύθμιση για να δημιουργήσουμε ένα πιο φιλικό και επενδυτικό περιβάλλον και να απλουστεύουμε τις διαδικασίες», τόνισε.

«Η ενθάρρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε εξειδικευμένες αγορές στους τομείς των υπηρεσιών είναι τεράστιας σημασίας για την οικονομία μας», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού πλαισίου για ένα συλλογικό επενδυτικό σχέδιο για τη Βιομηχανία. «Είναι σε αυτό το πλαίσιο που χαιρετίζω τη δημιουργία του CIFA για την προώθηση των κυπριακών βιομηχανικών ταμείων», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο κυπριακό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τα εναλλακτικά επενδυτικά ταμεία, σημειώνοντας ότι η Κύπρος ήταν από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ που ενσωμάτωσε στην εθνική της νομοθεσία σχετικές Οδηγίες της Ένωσης.

Αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο για τα Εναλλακτικά Επενδυτικά Ταμεία που βρίσκεται στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ο οποίος σε συνδυασμό με την υπάρχουσα νομοθεσία για την ανάληψη συλλογικών επενδύσεων και το νομό περί Διαχειριστών Εναλλακτικών Επενδυτικών Ταμείων θα δημιουργήσει ένα συνολικό πλαίσιο για τη διαχείριση συλλογικών επενδυτικών σχεδίων.

«Με αυτό το μοντέρνο και νέο πλαίσιο και την αποτελεσματική εποπτεία του τομεά από μια εποπτική αρχή, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οραματιζόμαστε ότι οι νέες ευκαιρίες θα προκύψουν. Θεωρούμε ότι η βιομηχανία αυτή μπορεί μόνο μπορεί όχι μόνο να αναπτυχθεί, αλλά και να ευδοκιμήσει... και να συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Πτώση, μετά από το τριήμερο ανοδικό σερί, παρουσίασε το ΧΑΚ
ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή