ΝΕΑΠΟΛΙΣ: Διασύνδεση επιχειρηματικού κόσμου με ακαδημαϊκή κοινότητα

Η ενεργή υποστήριξη των φοιτητών για την προσέγγιση της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας και η ομαλότερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας αποτελεί βασικό στόχο του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις. Μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης, το Πανεπιστήμιο έχει πετύχει να εντατικοποιήσει την επικοινωνία του με τον επιχειρηματικό κόσμο, ώστε να λαμβάνει ανατροφοδότηση για τα προγράμματα σπουδών του και να προσφέρει στους φοιτητές του την ευκαιρία για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, συναφή με το αντικείμενο σπουδών τους, μέσω των τοποθετήσεων σε φορείς του ιδιωτικού, δημοσίου και ημικρατικού τομέα.

Μέσα στο πλαίσιο δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις, πραγματοποιείται Ημερίδα με στόχο η επιχειρηματική και πανεπιστημιακή κοινότητα να ενημερωθεί για το μέχρι τώρα έργο του Γραφείου, μέσα από την εμπειρία των συνεργαζόμενων μερών (ΕΣΕ, ακαδημαϊκοί, φορείς, φοιτητές). Παράλληλα, στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου συνεργαζόμενων φορέων του Πανεπιστημίου Νεάπολις, συνεισφέροντας, τόσο στην προβολή και ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της επαρχίας Πάφου, αλλά και στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, στις 10:00. Πληροφορίες για το πρόγραμμα της Ημερίδας, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Συνεισφορά Γραφείου Διασύνδεσης Νεάπολις

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, η Γεωργία Χρίστου - Επικεφαλής Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας, Συντονίστρια Προγράμματος Erasmus+, Μέλος ΕΣΕ Γραφείου Διασύνδεσης με τον Επιχειρηματικό Κόσμο - μέσα από την παρουσίασή της, θα αναδείξει τη σημαντική συμβολή του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις στην επικοινωνία των προγραμμάτων σπουδών με τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Παράλληλα, θα γίνει σύγκριση της συμμετοχής των φοιτητών στην πρακτική άσκηση πριν από την έναρξη του Έργου και στην τοποθέτηση των φοιτητών με την έναρξη του Έργου. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα που αποκόμισε το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, οι φοιτητές αλλά και οι ακαδημαϊκοί που εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία.

Επαφή Ακαδημαϊκών και Επιχειρήσεων

Στα οφέλη που σχετίζονται με την τοποθέτηση φοιτητών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για σκοπούς πρακτικής άσκησης αναμένεται να αναφερθεί ο Νικόλας Κωνσταντίνου – Hügge Coworking – και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις νέες ιδέες που κουβαλούν μαζί τους οι φοιτητές, ενώ οι Μαρία Κολοκυθά – HR Manager INTERSPORT Greece & Cyprus – και Νατάσα Φωτεινακοπούλου – HR Generalist DPAM Greece & Cyprus, INTERSPORT Greece & Cyprus – θα αναλύσουν τα οφέλη που προκύπτουν από την συνεργασία μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς εργασίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους, αλλά και να εργαστούν μαζί ανακαλύπτοντας νέα μονοπάτια σε ανερχόμενους τομείς, μέσα από καινοτόμες ιδέες και projects.

Η εμπειρία μετράει

Η τοποθέτηση φοιτητών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς , κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, συνιστά πλεονέκτημα κατά την υποβολή αίτησης για μια θέση εργασίας, στην οποία, τις περισσότερες φορές, απαιτείται προϋπηρεσία. Για την απαραίτητη προϋπηρεσία σε νέους επαγγελματίες θα μιλήσει η Ελίνα Στεργία Πιερή – απόφοιτος Τμήματος Αρχιτεκτονικής, Πανεπιστήμιο Νεάπολις – ενώ για την επαγγελματική αποκατάσταση θα μιλήσει ο Κυριάκος Κεσίδης, απόφοιτος Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών, Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

Για την δική της εμπειρία για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου θα μιλήσει η Tadiwanashe Nembaware – απόφοιτη Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών, Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

Πληροφορίες Ημερίδας

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν με απαραίτητη την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές πατήστε εδώ.

Οργανωτές: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business magazine, REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό Προγραμματισμού Κολλεγίων ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
ΤΕΠΑΚ: Τον Στρατηγικό Προγραμματισμό Ανάπτυξης παρουσίασε ο Πρύτανης-Οι έξι πυλώνες
Η Ελληνική Τράπεζα μαζί με το Priceless Planet Coalition της Mastercard® γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου
Ολοκληρώθηκε το «Meet & Greet» μέσω του McDonald’sApp-Οι νικητές γνώρισαν τον Χρήστο Μάστορα
Τρεις εταιρείες στον Εναέριο Λεμεσού διοργανώνουν αιμοδοσία «Ανοιχτή σε Όλους»
«Makers Fair 2024»: Ανοικτό κάλεσμα σε δημιουργούς να συμμετάσχουν