ΠΑΣΥΠΙ: Σκοπιμότητα από κυβέρνηση

Νέα αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσαν οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών, σε ιδιαίτερα έντονο κυρίως κατά των χειρισμών της κυβέρνησης.

Αρχικά η ΠΑΣΥΠΙ τονίζει: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί το κλείσιμο του εθνικού αερομεταφορέα. Όλα τα κόμματα τοποθετήθηκαν υπέρ της συνέχισης της ύπαρξης των Κυπριακών Αερογραμμών ως εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου».

Στη συνέχεια αναφέρει: «Δυστυχώς όμως και παρά το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έχει ετοιμάσει επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φαίνεται ότι υπάρχει απροθυμία εκ μέρους των Υπουργών Οικονομικών και Συγκοινωνιών για να σταλεί η εν λόγω επιστολή. Πιστεύουμε ότι ο λόγος είναι ο ίδιος για τον οποίο δεν έχει απαντηθεί η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα είναι για να ευνοηθούν οι δύο ξένες εταιρείες Aegean και  Ryan Air στις οποίες κατέληξε η στημένη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Μας δίνουν την εντύπωση ότι επιθυμούν την αρνητική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις κρατικές ενισχύσεις είτε για αυτοδικαίωση είτε για να εξυπηρετηθούν οι συγκεκριμένες εταιρείες».

Καταληκτικά οι πιλότοι αναφέρουν: «Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να προχωρήσει και να εφαρμόσει αυτό το οποίο έχει αποφασισθεί δηλαδή την ενημέρωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για αυτά που έχουν γίνει και τα βήματα τα οποία θα γίνουν άμεσα για ολοκληρωθεί η εξυγίανση και να αποκατασταθεί βιωσιμότητα της Εταιρείας έτσι ώστε να εγκριθούν οι κρατικές ενισχύσεις».

 

Δειτε Επισης

Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου